Για τη στυγερή δολοφονία του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου, απολογήθηκε σήμερα (Παρασκευή) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας, o παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, έγκλημα το οποίο διέπραξε μέσα στο πρακτορείο που διατηρούσε στο Μοσχάτο τον Μάρτιο του 2017.  

 

Ήθελα να τον εκφοβίσω, να δώσω επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Σκέφτηκα πως αν με βρίσει και με προσβάλλει, θα βγάλω το πιστόλι για να τον τρομάξω... Δεν φαντάστηκα ότι θα μου επιτίθετο, ότι θα έπεφτε πάνω στο όπλο.

Αυτό ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραολυμπιονίκης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τη γυναίκα του θύματος. Για την ημέρα του εγκλήματος, ο κατηγορούμενος υποστήριξε για το θύμα ότι τον πίεζε και τον απειλούσε να καταθέσει στο δικαστήριο που είχε με την εν διαστάσει σύζυγο του.

«Ήρθε και μου ζήτησε να δω κάτι χαρτιά και να πάω στο δικαστήριο να καταθέσω. Εγώ αρνήθηκα ξανά και τότε εκείνος θύμωσε πάλι και άρχισε να μου φωνάζει: "Σακάτη, που πηδήξεις τη γυναίκα μου που μου κατέστρεψες την οικογένεια, και δεν έρχεσαι τώρα να καταθέσεις". Εγώ τράβηξα το όπλο για να τον τρομάξω κι αυτός έπεσε πάνω στο όπλο. Το έπιασα από πάνω. Αυτός το όπλισε πέφτοντας πάνω του. Το όπλο δεν ήταν οπλισμένο. Πάνω στην πάλη άκουσα πυροβολισμούς αλλά δεν κατάλαβα αν έπεσε σφαίρα. Μάλιστα είπε μέσα μου: "να δεις που μου πούλησαν κρότου"»!

Άμεση ήταν η επισήμανση της προέδρου, που ρώτησε τον κατηγορούμενο: «Συγγνώμη, είχατε μόλις πυροβολήσει και αυτό σκεφτήκατε;».

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος δεν περίμενε το θύμα να αμυνθεί και να προσπαθήσει να του αφαιρέσει το όπλο, ενώ επανέλαβε πως μοναδικός σκοπός του ήταν να τρομάξει τον 47χρονο.

«Μου είπε με χτύπησες και τότε εγώ είδα τα αίματα. Το θύμα πήρε τηλέφωνο την αστυνομία...», είπε. Μάλιστα, όπως υποστήριξε κάποια στιγμή είδε το θύμα του να σκύβει και σκέφτηκε πως θα έβγαζε όπλο αλλά εκείνος «έβγαλε το κινητό του από το οποίο και κάλεσε την αστυνομία».

Στο σημείο αυτό, ανέφερε ο κατηγορούμενος, «πέσανε ακόμη δυο πιστολιές». Ακολούθησαν και άλλες, ενώ ο κατηγορούμενος έψαχνε να βρει το κοντρόλ για να ανοίξει τα ρολά του μαγαζιού του και να φύγει. 

«Πλέον δεν άκουγα τίποτα, μόνο μια σιωπή, τον είδα ξαπλωμένο ανάσκελα με αίματα στο κεφάλι του. Ανέπνεε βαριά όπως κάποιος που ξεψυχάει... Άνοιξα τα ρολά του μαγαζιού και βγήκα. Ενστικτωδώς πάτησα το κουμπί για να κλείσουν. Πήγα στο σπίτι και ήξερα ότι θα έρθει η αστυνομία, πράγμα που έγινε. Ήρθαν σπίτι μου και τους είπα ότι εγώ το έκανα», είπε ο παραολυμπιονίκης, ο οποίος δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα για το γεγονός ότι οπλοφορούσε χωρίς άδεια, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το έγκλημα αλλά και για τη σχέση του με την εν διαστάσει σύζυγο του θύματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Ιουνίου με την αγόρευσή της εισαγγελέως της έδρας. 

 

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com