Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Αιγαίο ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Ειδικότερα σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας στο Αιγαίο από τον φόβο «προβοκάτσιας» εκ μέρους της Ελλάδας αναφέρει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Αnadolu, γεγονός που καθιστά την εντολή εξαιρετικά περίεργη.

 

Στο πλαίσιο αυτό μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και οι ομάδες υποβρυχίων καταστροφών (SAT) έχουν τεθεί σε επιφυλακή από την πλευρά των Τούρκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα του πρακτορείου, η Ναυτική Διοίκηση ανέφερε πως η Ελλάδα αύξησε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Παράλληλα ο τούρκος ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρεντίν Τσανικλί επισκέφτηκαν φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και έδωσαν σχετικές οδηγίες.

Πρόσφατα ο Ακάρ είχε επισκεφτεί και πάλι φρεγάτα που συμμετείχε στην άσκηση «Λευκή Καταιγίδα« και είχε δηλώσει πως «εάν υπάρχει ένα καθήκον στο Αιγαίο θα το εκπληρώσουμε χωρίς δισταγμό για την πατρίδα και το έθνος μας και για αυτό κανένας δεν θα πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς».

Παράλληλα κλήθηκαν σε ετοιμότητα να συμμετάσχουν σε μια ενδεχόμενη αποστολή και άνδρες των ειδικών δυνάμεων SAT.

Ο στρατηγός Ακάρ, ο οποίος επιβλέπει τα στοιχεία που συμμετέχουν στην άσκηση White Storm στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ύδατα του Αιγαίου, δήλωσε ότι πραγματοποίησε τις δραστηριότητές του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και τους θαλάσσιους κανόνες σε σχέσεις καλής γειτονίας.

«Στη Μεσόγειο, αν υπάρχει καθήκον στο Αιγαίο, θα το εκπληρώσουμε για την πατρίδα μας, την εθνικότητά μας, οπότε κανείς δεν πρέπει να κάνει λανθασμένες ενέργειες σε αυτό το θέμα», είπε.

Στο TCG Giresun, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Canikli, ο οποίος συναντήθηκε με τους ναυτικούς στο πλοίο, είπε:

«Πρέπει να λάβουμε κάθε είδους προφυλάξεις για να προστατέψουμε τα συμφέροντα αυτής της χώρας στις θάλασσες και στα ύδατά μας, όπως είναι παντού και δεν κάνουμε σε καμία περίπτωση συμβιβασμό.

»Βλέπουμε από καιρό σε καιρό ότι είχαν κάνει ορισμένα βήματα για να εξαλείψουν τα συμφέροντα της Τουρκίας… αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, αυτό το έθνος δεν το επιτρέπει», είπε.

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com