«Θα φέρουμε πίσω τα παιδιά» ήταν η τελευταία ανάρτηση του άτυχου δύτη, η απώλεια του οποίου προκάλεσε σοκ και συγκίνηση παγκοσμίως, ενώ επισπεύδονται οι ετοιμασίες για την επιχείρηση διάσωσης των αγοριών από την σπηλιά στην Ταϊλάνδη.

 

Πέθανε συμμετέχοντας στις υπεράνθρωπες προσπάθειες ντόπιων και ξένων δυτών και επιστημόνων να βγάλουν τα 12 αγόρια και τον προπονητή τους, που παραμένουν εγκλωβισμένα σε θάλαμο του σπηλαίου Θαμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη από τις 23 Ιουνίου.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο 37χρονος Σαμάν Κούναν, πρώην μέλος των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης είχε αποστρατευθεί και επέστρεψε προκειμένου να συνδράμει εθελοντικά στην επιχείρηση διάσωσης των παιδιών, καθότι δεινός δύτης.

«Θα φέρουμε πίσω τα παιδιά» δήλωνε γεμάτος αισιοδοξία ο Κούναν την ώρα που αποχωρούσε για την αποστολή του, σε μία από τις τελευταίες του αναρτήσεις στα social media.

Ο ίδιος ωστόσο δεν στάθηκε τόσο τυχερός ώστε να δει την έκβαση αυτών των προσπαθειών. Ο Κούναν πέθανε από ασφυξία και πνιγμό, αφού είχε φροντίσει να τοποθετηθούν φιάλες οξυγόνου κατά μήκος όλης της διαδρομής που προβλέπεται να ακολουθηθεί για τον απεγκλωβισμό των παιδιών. Στην επιστροφή όμως η δική του φιάλη είχε μείνει πια χωρίς οξυγόνο. Ο 37χρονος έχασε τις αισθήσεις του και παρά τη βοήθεια ενός συναδέλφου του που τον έβγαλε έξω, δεν τα κατάφερε.

Ο θάνατός του, όπως ήταν επόμενο, προκάλεσε τεράστια συγκίνηση στη χώρα αλλά και παγκοσμίως. Η κυβέρνηση της χώρας έκανε γνωστό ότι ο Κούναν θα κηδευθεί με βασιλικές τιμές. Για κάποιους ωστόσο, ο θάνατος του Κούναν λειτούργησε ως «κακός οιωνός», εξανεμίζοντας τις αρχικές ελπίδες και τον ενθουσιασμό που είχε προκαλέσει ο εντοπισμός των παιδιών.

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com