Δέκα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώντα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Στις περισσότερες πόλεις της χώρας θα πραγματοποιηθούν πορείες μνήμης και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Επί ποδός η ΕΛ. ΑΣ. .

 

Ήταν βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008 όταν ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώντα Κορκονέα. Η είδηση της δολοφονίας του προκάλεσε ένα κίνημα οργής με την Αθήνα, αλλά και άλλες ελληνικές πόλεις, να κατακλύζονται τις επόμενες ημέρες από διαδηλώσεις και δυναμικές διαμαρτυρίες μαθητών, φοιτητών και άλλων πολιτών.

Αύριο συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη δολοφονία και ήδη έχει προγραμματιστεί πλήθος διαδηλώσεων και εκδηλώσεων τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όσο και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το κεντρικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια του κέντρου της Αθήνας, ενώ το απόγευμα ( 6 μ. μ.) υπάρχει κάλεσμα για την καθιερωμένη συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν πορείες μνήμες σε πολλές άλλες πόλεις όπως σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Μυτιλήνη, Καρδίτσα, Γιάννενα, Βόλο, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Ηράκλειο, Χανιά.

Χιλιάδες αστυνομικοί στον δρόμο

Την ίδια στιγμή η ΕΛ. ΑΣ. καταστρώνει τα δικά της σχέδια, ανάλογα με εκείνα της επετείου του Πολυτεχνείου, και ετοιμάζεται να θέσει επί ποδός περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς. 

Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο και τα drones της Αστυνομίας.

Επιχείριση... ενοχοποίησης

Την ίδια στιγμή, όπως έγραψε η «Εφημερίδα των Συντακτών» ( 3/12/2018 ) βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Οι προσπάθειες της υπεράσπισης των δύο καταδικασθέντων επικεντρώνονται στο να... αναδειχθεί ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ως «συνειδητοποιημένος αναρχικός», αλλά και να χαρακτηριστούν τα Εξάρχεια ως επικίνδυνη ζώνη με απώτερο σκοπό να σπάσει η ποινή ισοβίων που έχει επιβληθεί στον Ε. Κορκονέα.

 

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com