Γραφιοκρατικά προβλήματα για το κοινωνικό μέρισμα

Σοβαρό κίνδυνο να χάσουν το κοινωνικό μέρισμα αντιμετωπίζουν δικαιούχοι, λόγω ενός γραφειοκρατικού προβλήματος του Δημοσίου για το οποίο ουδεμία ευθύνη έχουν οι πολίτες.

Readmore..
Γραφιοκρατικά προβλήματα για το κοινωνικό μέρισμα

Γαλλία: Κίτρινα γιλέκα το πέμπτο " κύμα " κινητοποιήσεων παρά τις παροχές του Μακρόν

Η Γαλλία προετοιμάζεται σήμερα για το πέμπτο «κύμα» κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων», βγάζοντας δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους, σε όλη τη χώρα.

Readmore..
Γαλλία: Κίτρινα γιλέκα το πέμπτο

Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !

Ο Δεκέμβριος ή Δεκέμβρης είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο και είναι ένας από τους 7 μήνες με διάρκεια 31 ημερών. Στα Λατινικά, decem σημαίνει δέκα, αφού ο Δεκέμβρης ήταν ο 10ος μήνας σύμφωνα με το Ρωμαϊκό ημερολόγιο. Με την άφιξη του Δεκεμβρίου το κρύο αρχίζει να είναι αρκετά τσουχτερό ενώ την 22 Δεκεμβρίου μπαίνει επισήμως ο Χειμώνας και ξεκινούν οι χιονοπτώσεις. Γι’ αυτό, άλλωστε ο Δεκέμβριος λέγεται και «Άσπρος μήνας», «Ασπρομηνάς» αλλά και «χιονιάς».

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης περιβάλλοντος βρέθηκε σήμερα στο Βιολογικό Καθαρισμό και στον ποταμό Πείρο, με σκοπό να εξετάσει τις πρόσφατες καταγγελίες του Συλλόγου «Αλισσαίων Πείρος»,

ο οποίος και ενημερώνει σχετικά για τις σημερινές εξελίξεις στο ακόλουθο δελτίο τύπου.

«Σήμερα μετά από έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου μας  30 – 7- 2018 και την ίδια καταγγελία στον κο εισαγγελέα  6 – 8- 2018, ήρθαν στο σημείο του βιολογικού και στον ποταμό Πείρο ( έλεγχος του αγωγού ) η Διεύθυνση περιβάλλοντος.

Κατά την επίσκεψη μας στο βιολογικό ο σύλλογος μας με τον πρόεδρο του συλλόγου Δημητρίου Μπαρμπούνη, μαζί με τον επιστημονικό συνεργάτη του συλλόγου ( Καράβια Νικόλαο ) και τους προέδρους των χωριών μας Άνω και Κάτω Αλισσού, αλλά και κατοίκους της περιοχής έφτασαν στο σημείο.

IMG_8915IMG_8911IMG_8914

 

Εκεί μας περίμενε ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Σπύρος Τραχάνης, ο γενικός γραμματέας του δήμου κος Πυρής Αθανάσιος και ο εργολάβος και επιβλέπων του έργου. Στο σημείο που φτάσαμε μας έγινε ενημέρωση για τον βιολογικό, είδαμε τα επίμαχα σημεία που πριν 10 ημέρες ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και η δεξαμενή καθίζησης, αλλά και άλλα σημεία που στην ουσία ο βιολογικός  δεν λειτουργούσε.

Αυτό μας το είχε πει και η Διεύθυνση περιβάλλοντος και στην αυτοψία 4 Ιουλίου που είχε κάνει . Μετά από ερωτήσεις και απαντήσεις πήρε το λόγο το κλιμάκιο της διεύθυνσης περιβάλλοντος, που είπε ότι ο βιολογικός φαίνεται να έχει μπει σε λειτουργία και να μην υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Βέβαια και εμείς, που κάναμε την καταγγελία, είδαμε το βιολογικό και τον χώρο γενικά σε πολύ καλή κατάσταση. Θα δούμε και από τα αποτελέσματα σε λίγες ημέρες.

IMG_8922IMG_8916

Μετά μιλήσαμε για τον αγωγό που πέφτει μέσα στο ποτάμι. Παρών σήμερα ήταν και ο καταγγέλλων, πριν 15 ημέρες, για τον αγωγό συγχωριανός μας. Πήγε το κλιμάκιο με την βάρκα στο σημείο.

Εκεί διαπιστώσανε να πέφτουν ακάθαρτα νερά και λήμματα, αλλά σε πολύ λιγότερη ένταση. Είπαμε στα κλιμάκια ότι δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται αυτός ο αγωγός και ότι πρέπει να φύγει. Μας είπαν από την Διεύθυνση περιβάλλοντος ότι έχουν πάρει συντεταγμένες και θα δουν από που προέρχεται και θα τον καταστρέψουν και θα κοιτάξουν αν υπήρχε σχετική αδειοδότηση. Εμείς σίγουρα δεν δεχόμαστε να είναι το ποτάμι μας αποδέκτης στον αγωγό αυτόν. Κλείνοντας θα ήθελα να σας πούμε ότι ύστερα από καταγγελίες του συλλόγου μας και μόνο του συλλόγου μας,  όχι άλλος δυστυχώς στην περιοχή μας,  κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες και αναγκάστηκε η ΔΕΥΑΔ, για λόγους βέβαια ακατανόητους σε εμάς, να βάλει πάλι σε λειτουργία το βιολογικό.

IMG_8917IMG_8919

Ελπίζουμε μετά από 20 ημέρες να μην έχουμε τα ίδια. Ο παράνομος αγωγός από όπου και αν προέρχεται πρέπει να καταστραφεί. Ο σύλλογός μας θα μάθει, γιατί θα του κοινοποιηθεί το έγγραφο αυτό, που ανήκει και σε ποιόν  και θα κινηθεί νομικά . Δεν μας ενδιαφέρουν παθογένειες και παραλείψεις του παρελθόντος θέλουμε ο αγωγός να φύγει. Είτε αυτοί λέγονται παντόροικος αγωγός είτε πέφτουν της Αχαγιάς, αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς θα είμαστε παρόντες μαζί με τους κατοίκους, θα προασπίζουμε όπως πάντα τα συμφέροντά τους, χωρίς βέβαια κυνήγι μαγισσών, αλλά με στοιχεία. Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι συνειδητοποιημένοι.

IMG_8921

Τέλος καλούμε την διοίκηση της ΔΕΥΑΔ να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο. Ο βιολογικός είναι περιουσία του δήμου μας. Σε αντίθετη περίπτωση πάλι που παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα, θα κινηθούμε με αγωγή και μήνυση κατά της διοίκηση της ΔΕΥΑΔ

User Login

Facebook Channel

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΓΕΙΑ

FASHION & SHOPPING

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

LIFESTYLE & EVENT

Αθλητισμος

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com