Γραφιοκρατικά προβλήματα για το κοινωνικό μέρισμα

Σοβαρό κίνδυνο να χάσουν το κοινωνικό μέρισμα αντιμετωπίζουν δικαιούχοι, λόγω ενός γραφειοκρατικού προβλήματος του Δημοσίου για το οποίο ουδεμία ευθύνη έχουν οι πολίτες.

Readmore..
Γραφιοκρατικά προβλήματα για το κοινωνικό μέρισμα

Γαλλία: Κίτρινα γιλέκα το πέμπτο " κύμα " κινητοποιήσεων παρά τις παροχές του Μακρόν

Η Γαλλία προετοιμάζεται σήμερα για το πέμπτο «κύμα» κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων», βγάζοντας δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους, σε όλη τη χώρα.

Readmore..
Γαλλία: Κίτρινα γιλέκα το πέμπτο

Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !

Ο Δεκέμβριος ή Δεκέμβρης είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο και είναι ένας από τους 7 μήνες με διάρκεια 31 ημερών. Στα Λατινικά, decem σημαίνει δέκα, αφού ο Δεκέμβρης ήταν ο 10ος μήνας σύμφωνα με το Ρωμαϊκό ημερολόγιο. Με την άφιξη του Δεκεμβρίου το κρύο αρχίζει να είναι αρκετά τσουχτερό ενώ την 22 Δεκεμβρίου μπαίνει επισήμως ο Χειμώνας και ξεκινούν οι χιονοπτώσεις. Γι’ αυτό, άλλωστε ο Δεκέμβριος λέγεται και «Άσπρος μήνας», «Ασπρομηνάς» αλλά και «χιονιάς».

Ως… “ιδεοληψίες μιας άλλης εποχής” -όπως ακριβώς είχε χαρακτηρίσει την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων- αντιμετωπίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης το σχέδιο ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και επούλωσης των βασικών πληγών του Μνημονίου που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους δανειστές για την “επόμενη μέρα”,

μετά την 21η Αυγούστου, καθώς χθες Πέμπτη διεμήνυσε, μιλώντας σε ανταποκριτές ξένου Τύπου, ότι ο ίδιος δεν θα δεσμεύεται από το αναπτυξιακό μεταμνημονιακό σχέδιο που θα συνομολογήσει η Αθήνα με τους δανειστές.

Σύμφωνα με την «Αυγή», ο πρόεδρος της Ν.Δ. δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για το πώς θα κινηθεί ο ίδιος στο μεταμνημονιακό περιβάλλον εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές και, την ώρα της σκληρής διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-δανειστών για την επούλωση των πληγών του Μνημονίου, επέλεξε να διαμηνύσει ότι ο ίδιος θα τινάξει στον αέρα οτιδήποτε συμφωνηθεί στην κατεύθυνση αυτή:

“Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να δεσμευθεί από ένα αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα ανακυκλώνει ιδεοληψίες μιας άλλης εποχής. Σε αυτό θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος.

”Εάν το σχέδιο αυτό είναι ένα σχέδιο το οποίο επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο στερεότυπα άλλων εποχών, αυτό το σχέδιο σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση και σίγουρα δεν είναι η ατζέντα με την οποία εμείς θα ζητήσουμε νωπή λαϊκή εντολή στις επόμενες εκλογές”, είπε χαρακτηριστικά, αφού νωρίτερα είχε δεσμευθεί εκ νέου για “μεταρρυθμίσεις” και είχε επαναλάβει την ωδή στην “επιχειρηματικότητα” και τις ιδιωτικοποιήσεις.

“Τελειώνουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις”

Πάντως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν απέφυγε τις αντιφάσεις, καθώς… γλώττα λανθάνουσα ταληθή λέγει: συγκεκριμένα, καίτοι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί εργωδώς να αποδομήσει την προοπτική “καθαρής εξόδου”, ο Κυρ. Μητσοτάκης χθες παραδέχθηκε ότι “οι μνημονιακές δεσμεύσεις τελειώνουν” και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα το “αναπτυξιακό σχέδιο που έχει στείλει στους θεσμούς”.

“Μου φαίνεται πολύ παράξενο το γεγονός ότι δεν τολμά η κυβέρνηση να το δώσει στη δημοσιότητα και την καλώ και σήμερα να το δημοσιεύσει επιτέλους. Τι είναι αυτό το περιβόητο αναπτυξιακό σχέδιο;” διερωτήθηκε και πρόσθεσε με νόημα:

“Τώρα που τελειώνουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις και πρέπει να εξηγήσει η ίδια (η κυβέρνηση) τι θέλει να κάνει στην οικονομία, βρίσκεται στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να παραγάγει ένα σχέδιο με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να είναι δέσμια των δικών της ιδεοληψιών”.

“Δεν πρόκειται να δεσμευθώ”

Παράλληλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως “δεν πρόκειται να δεσμευθεί” από το αναπτυξιακό σχέδιο και αντέτεινε το δικό του “τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων”.

“Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για μεταρρυθμιστική ατολμία”, συνέχισε, ενώ επιχείρησε να καθησυχάσει τους συνομιλητές του -και μέσω αυτών τους δανειστές- ότι…. δεν θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

“Προτείνω ένα τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων ακριβώς επειδή πιστεύω ότι το σχέδιο μεταρρυθμίσεων αυτό είναι και το κατάλληλο εργαλείο προκειμένου να μπορέσουμε σε δεύτερο χρόνο, θέλω να το τονίσω αυτό, όχι σε πρώτο χρόνο, να συζητήσουμε και για τους σκληρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς που μας έχει επιβάλει η κυβέρνηση Τσίπρα, δηλαδή το πλεόνασμα του 3,5%”, ισχυρίστηκε για να επαναλάβει πως “αυτή η συζήτηση δεν είναι η πρώτη του προτεραιότητα”.

Ξήλωμα μεταρρυθμίσεων

Εξάλλου, ο Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε “ξήλωμα” των ρυθμίσεων της κυβέρνησης στην Παιδεία, ακύρωση της διαδικασίας στελέχωσης του Δημοσίου με ειδικούς και γενικούς γραμματείς μέσω αξιοκρατικών διαδικασιών, ενώ επανέλαβε πως ο ίδιος δεσμεύεται μεν από τους τεθειμένους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά “δεν δεσμεύεται από το μείγμα της πολιτικής”.

 

User Login

Facebook Channel

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΓΕΙΑ

FASHION & SHOPPING

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

LIFESTYLE & EVENT

Αθλητισμος

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com