Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα: "Μετατρεπόμαστε σε χωματερή όλου του νομού αλλά ο δήμαρχος έχει άλλες δουλειές…"

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς προχώρησε σε σκληρή δήλωση για τη μεταφορά των αποβλήτων του ΧΥΤΑ Αιγείρας στο ΧΥΤΑ Φλόκα. Η δήλωση έχει ως εξής:

Readmore..
Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα:

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών

Με αίτημα την απόσυρση του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώνονται σήμερα στις 11 έξω από τη Βουλή κορυφώνοντας τον αγώνα τους.

Readmore..
Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών

Για αλλαγή κατεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και επανασύνδεση της Ευρώπης με τις ιδρυτικές της αρχές και αξίες έκαναν λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντόνιο Ταγιάνι κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πολιτικό καθήκον των ηγετών της Ε.Ε. «είναι να αλλάξουμε τη σημερινή Ευρώπη του φόβου, σε μια Ευρώπη της ελπίδας και να συνάψουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα επανασυνδέσει την Ευρώπη με τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της, που θα εκδημοκρατίσει την Ευρωζώνη και θα εξασφαλίσει την αξιοπρεπή ζωή των πολιτών».

Χαρακτήρισε τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως εποικοδομητική και ζωντανή για το μέλλον της Ευρώπης και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Ευρώπη είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι».

«Πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή που η Ευρώπη παλεύει να ανταπεξέλθει σε πολλαπλές προκλήσεις, ο διάλογος είναι απαραίτητος μεταξύ μας» είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις «προκλήσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης τόσο στις κοινωνίες μας -όπως η αύξηση των ανισοτήτων και της φτώχειας- αλλά και μεταξύ των κρατών-μελών, στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, αλλά και της απειλής της συνοχής της ΕΕ, καθώς διάφορα κράτη-μέλη καταφεύγουν σε εθνικές λύσεις».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα πρέπει να γίνει εγχείρημα των λαών μας. Είπε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, προσθέτοντας ότι συμφωνεί με τον κ. Ταγιάνι ότι πρέπει να πορευτούμε συλλογικά για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου. Ο πρωθυπουργός είπε ότι, παρά τις δυσκολίες, έχουμε πετύχει να επιβιώσει το κοινό σπίτι μας, η ΕΕ, από την οικονομική κρίση και ότι παρά τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη, «είναι απαραίτητο να δουλέψουμε για μια Ευρώπη που θα είναι των λαών της και που θα υπογραμμίζει ξανά τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, της δημοκρατίας και της συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, επικέντρωσε τις δηλώσεις του στο προσφυγικό και στο ζήτημα της αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου. Ο κ. Ταγιάνι είπε ότι πρέπει να αποφασιστεί αυτή η μεταρρύθμιση και ότι χρειάζεται μια καθαρή θέση. Επισήμανε ότι για την Ελλάδα το προσφυγικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, ενώ εκδήλωσε την αλληλεγγύη του και στο θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Είπε ότι «δουλεύουμε σκληρά για την ευρωπαϊκή πολιτική προστασία» και πως είναι σημαντικό, γιατί του χρόνου πιθανόν να έχουμε τα ίδια προβλήματα και συμπλήρωσε ότι η συνεργασία σε αυτά τα θέματα είναι σημαντική όχι μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου αλλά και του Βορά, φέρνοντας το παράδειγμα της Σουηδίας. Τέλος, χαρακτήρισε τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια σημαντική για τους Ευρωπαίους πολίτες.

User Login

Facebook Channel

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΓΕΙΑ

FASHION & SHOPPING

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

LIFESTYLE & EVENT

Αθλητισμος

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com