Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, γιατρούς (ΕΣΥ και επικουρικούς), πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς που ψηφίζεται σήμερα και υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής καθώς, όπως τόνισε, η οικονομία ανακάμπτει και η επιστροφή των αναδρομικών είναι το πρώτο από μια σειρά μέτρων που θα έλθουν το προσεχές διάστημα.

 

«Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, πετύχαμε βιώσιμη λύση για το χρέος, επαναφέρουμε τη σταθερότητα», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως η χώρα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια αφού η κυβέρνηση προχώρησε στην αποκατάσταση της εργασιακής νομιμότητας και κανονικότητας.

«Σήμερα η ανεργία βρίσκεται στο 18,9 %, αυτά είναι τα έργα που μιλάνε και έχουν σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη», είπε επίσης και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει όραμα και σχέδιο και θα αλλάξει την Ελλάδα.

«Μας είπατε ότι δεν θα καταφέρουμε να κλείσουμε τις αξιολογήσεις, ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, ότι θα κόψουμε συντάξεις, ότι δεν θα βγούμε από το 3ο μνημόνιο, ότι θα φέρουμε 4ο μνημόνιο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και πρόσθεσε «εμείς αποφασίσαμε να φέρνουμε ένα προς ένα τα μέτρα του 4ου μνημονίου -και τα αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη» σχολίασε (σ.σ. ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν βρισκόταν στα έδρανα επειδή συμμετέχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι).

 

Πρώτο μέτρο είναι η επιστροφή των αναδρομικών, έρχονται και άλλα, όλα όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε με έμφαση: «Θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι και θα λέτε "ναι" σε όλα όπως λέγατε "ναι" σε όλα τα μέτρα του μνημονίου».

«Με βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων για τους συνταξιούχους μας, που εμείς καταφέραμε να κερδίσουμε», συνέχισε αφήνοντας αιχμές «για εκείνους που στην Ευρώπη έλεγαν ότι περνούν καλά οι συνταξιούχοι μας».

«Για να σηκώσεις την οικονομία ψηλά πρέπει να κρατήσεις και την κοινωνία όρθια», είπε επίσης και χαρακτήρισε συμβολική τη σημερινή συνεδρίαση καθώς, όπως είπε, είναι η πρώτη μιας σειράς θετικών νομοθετικών παρεμβάσεων καθώς η χώρα βγήκε και τυπικά από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός έβαλε κατά της Ν.Δ. λέγοντας πως από τη μια «κουτσούρεψε» τους μισθούς, δεν τους αποκατέστησε και σήμερα κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση.

«Η αμηχανία σας είναι κατανοητή γιατί δεν αφορά τη συγκεκριμένη παρέμβαση, αφορά το συνολικότερο έλλειμμα αφηγήματος, αφορά το στρατηγικό σας έλλειμμα», υπογράμμισε.

«Το εύκολο είναι να χρεώνεις τα πάντα στους πολιτικούς σου αντιπάλους, το δύσκολο είναι το να έχεις αφήγημα για την επόμενη μέρα», υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Δεν σας κατηγορούμε ότι δεν θέλατε να συμμορφωθείτε με τις δικαστικές αποφάσεις, είναι κατανοητό ότι δεν υπήρξε δημοσιονομικός χώρος», τόνισε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός είπε ότι «η απόφαση του ΣτΕ δεν αποτελεί κανονιστική υποχρέωση αλλά είναι ηθική μας υποχρέωση όταν υπάρχει η δυνατότητα να αποκαθιστούμε τις πληγές που δημιουργήσατε τα προηγούμενα χρόνια».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στον βουλευτή της Ν.Δ., Μάκη Βορίδη για όσα εκείνος ισχυρίστηκε με αφορμή τις αλλαγές στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος (βλ. «Ανησυχία Βορίδη για τις χριστουγεννιάτικες φάτνες», efsyn.gr, 6.11.2018).

Ο κ. Τσίπρας συνέστησε στον κ. Βορίδη να «πάρει μια τηλεοπτική εκπομπή όπου θα εξηγεί πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα καταργήσουν τα Χριστούγεννα» και καταλήγοντας σημείωσε: «Στερείστε στοιχειώδους σοβαρότητας, γίνεστε γραφικοί».

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com