Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητά η ευρωζώνη από την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

 

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο αποσαφήνισε πως το Συμβούλιο αναμένει πως η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019.

 View image on Twitter

View image on Twitter
 

Ωστόσο, απηύθυνε συστάσεις για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Όπως είπε, ξεκάθαρα απαιτείται πρόοδος σε κάποια ζητήματα και ενδεικτικά αναφέρθηκε στις  ιδιωτικοποιήσεις, στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, στο νομικό πλαίσιο για την πτώχευση και στις μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων.

«Αυτό που προέχει είναι η συνέχιση τις μεταρρυθμιστικής προσπάθειαςπου έχει αρχίσει εδώ και χρόνια», είπε σχετικά.

 

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδος και κυρίως για το γεγονός πως 1,4 εκατομμύρια Έλληνες συνταξιούχοι δεν θα έλθουν αντιμέτωποι με περικοπή του εισοδήματός τους.

«Οι μειώσεις στις συντάξεις δεν χρειάζονταν για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2019, ούτε για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα το ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό πίστευε πάντα η Κομισιόν», ανέφερε σχετικά ο Επίτροπος.

 

 

Ο Kλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και πρόσθεσε ότι είναι σαφές πλέον ότι η χώρα βρίσκεται εκτός προγράμματος.Υπογράμμισε ότι τα δύο βασικά ζητούμενα για την ευρωζώνη, βάσει των οποίων αξιολογούνται οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας σε συνδυασμό με την τήρηση των συμφωνημένων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com