Της  Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλους, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας

 

«Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στον Νομό μας, θα ήθελα, να μοιραστώ μαζί σας μια προσωπική οπτική που έχω όλα αυτά τα χρόνια για τον Κυριάκο, όχι τόσο από πολιτική άποψη όσο από προσωπική άποψη, καθώς καμιά φορά η προσωπικότητά μας μετρά παραπάνω και λέει περισσότερα για έναν άνθρωπο παρά όλες οι πολιτικές δηλώσεις και θέσεις.

Η πρώτη φορά που συνάντησα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν αρκετά χρόνια πριν εκλεγώ ως Βουλευτής και ενώ ακόμα ήμουν υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, όταν τον επισκέφτηκα στο Πολιτικό του Γραφείο, μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων που θέλαμε να φέρουμε στην χώρα μας νέες τεχνολογίες που είχαν ανακαλύψει Έλληνες Καθηγητές στην Αμερική για να προωθήσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να μειώσουμε την εξάρτηση της χώρας από τον λιγνίτη. Ο Κυριάκος συζήτησε μαζί μας εκτεταμένα, γνώριζε τις σχετικές τεχνολογίες ήδη, καθώς  είναι γνώστης των ενεργειακών ζητημάτων και γνωρίζει πολύ καλά, αλλά και αγαπά, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία και προθυμοποιήθηκε με μεγάλη χαρά να μας βοηθήσει. Επίσης, μοιράστηκε μαζί μας την άποψή του για το σωστό «μίγμα» ενέργειας που χρειάζεται η χώρα μας σε συνδυασμό τόσο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όσο και των συμβατικών πηγών, δείχνοντας έναν χαρακτήρα ισορροπημένο και με κρίση, βασισμένη στη γνώση, και αντικειμενική.

Πολλά χρόνια αργότερα, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα ως Βουλευτής, είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στον Τομέα Περιβάλλοντος της Ν.Δ. Ο Κυριάκος διατελούσε Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Παράταξής μας και εγώ Αναπληρώτρια Τομεάρχης. Τότε γνώρισα έναν άνθρωπο που στηρίζει τους συνεργάτες του και δίνει χώρο και δύναμη στους νέους ανθρώπους. Με τις γνώσεις που είχε ως έμπειρος πολιτικός με καθοδήγησε πρόθυμα στις κινήσεις που έπρεπε να κάνουμε για την υποστήριξη της περιβαλλοντικής ατζέντας και στήριξε κάθε άνοιγμα που ο Τομέας μας ήθελε να κάνει με τους νέους επαγγελματίες και την κοινωνία των πολιτών. Ενέγραψα με τη σύμφωνη γνώμη του νέα μέλη στον Τομέα Περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων και νέους από το Νομό Ηλείας. Ο Κυριάκος είναι ένας άνθρωπος βαθιά δημοκρατικός, που επιθυμεί όλοι οι πολίτες να λαμβάνουν μέρος στη διακυβέρνηση των κοινών και ειδικά οι νέοι, και για αυτό τους «ανοίγει πόρτες» και τους στηρίζει όσο μπορεί. Όσον δε αφορά στη νέα γενιά, όχι μόνο προσπαθεί τώρα ως Αρχηγός της Παράταξής μας να ανανεώσει το κόμμα με νέα πρόσωπα, αλλά και είναι γνήσια χαρούμενος όταν βρίσκεται με τη νέα γενιά. Λάμπει το πρόσωπό του όταν μιλά με μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου! Και μπροστά στα παιδιά, δεν βάζει τίποτα και κανέναν! Τα παιδιά, τα βλέπει όλα ίδια, να αξίζουν ίσες ευκαιρίες, όποιου παιδιά και αν είναι, γιατί δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα της οικονομικής τους επιφάνειας ή της οικογένειάς τους. Όλοι αξίζουν τις ίδιες ευκαιρίες. Ο Κυριάκος είναι πάνω από όλα ένας αξιοκράτης πολιτικός.

 Έναν τέτοιο πολιτικό και έναν τέτοιο αρχηγό θα ήθελα για Πρωθυπουργό της Χώρας μας! Και για αυτό τον λόγο, όταν έβαλε υποψηφιότητα ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφάσισα να τον στηρίξω.

Ως Ηλεία, άλλωστε, είχα έναν ακόμα λόγο να στηρίξω τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Ο Κυριάκος ήταν ένας από τους πολιτικούς που ασχολήθηκε βαθιά και ουσιαστικά με το ζήτημα της πυρόπληκτης Ηλείας. Το 2007 επισκέφτηκε με αντιπροσωπεία Βουλευτών την Ηλεία. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής όχι μόνο αφιέρωσε συνεδρίες για το θέμα της Ηλείας και της αποκατάστασης όλων των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά έκανε και αυτοψία στα «καμένα» και παρακολούθησε το ζήτημα της ανασυγκρότησης των περιοχών μας από κοντά, κάνοντας συνεχώς παρεμβάσεις. Όταν στην συνέχεια είχα την τύχη να διατελέσω και εγώ Προέδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, πάνω στην δική του «δουλειά» για την Ηλεία στηρίχθηκα για πολλά από τα πορίσματα και τις προτάσεις για την περιοχή μας.

Επειδή είναι αξιοκράτης, με σύγχρονες γνώσεις, αυτές που χρειάζεται η πατρίδα μας για την βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξή της, αξιοκράτης, δραστήριος, με αγάπη για την νέα γενιά, αλλά και την Ηλεία μας, για αυτό σας καλώ όλους τους συμπατριώτες να έρθετε να ακούσετε την ομιλία του Κυριάκου την Πέμπτη, 1η Φλεβάρη, στις 7:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε όχι μόνο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έναν ευφυέστατο, πολύ καλό άνθρωπο και ένα φίλο! Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους από κοντά!»

 

 

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com