Αφορά startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας αλλά βρίσκονται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο.

 

Τι προσφέρει το ARISE Europe Venture Program

  • Χρηματοδότηση 15.000 ευρώ ανά εταιρεία, που παρέχεται από το EIT Digital για τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Υποστήριξη από ειδικούς για την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση του MVP τους.
  • Εκπαίδευση στον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης, κατά τη διάρκεια ενός διήμερου Bootcamp.

 

Το πρόγραμμα acceleration διενεργείται από το Found.ation. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι 10 ομάδες θα λάβουν το ποσό των 5.000 ευρώ από τη στιγμή της επιλογής τους. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και τη νομική σύσταση της εταιρείας τους, θα λάβουν επιπλέον 10.000 ευρώ.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε συνέντευξη με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, στις 18 Μαΐου 2018. Δέκα επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα διήμερο Bootcamp, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 4-5 Ιουνίου 2018, όπου θα παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και χρήσιμα εκπαιδευτικά workshops.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μία περίοδος έξι εβδομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ομάδες θα έχουν το χρόνο να αναπτύξουν το προϊόν τουςκαι να ετοιμάσουν την παρουσίασή τους, λαμβάνοντας, επίσης, πολύτιμη καθοδήγηση από έμπειρους mentors.

Οι ομάδες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική παρουσίασή τους στις 10 Ιουλίου 2018, με φυσική παρουσία τους στην Αθήνα, ενώπιον της κριτικής επιτροπής.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο και οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία σύστασης της εταιρείας τους, μέχρι τότε, προκειμένου να λάβουν τη χρηματοδότηση.

Νέοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, με ομάδες που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε νομική σύσταση εταιρείας. Το πρόγραμμα εστιάζει στην καινοτομία. Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν χρήση βαθιά τεχνολογικών εργαλείων και λύσεων.

Οι ομάδες θα πρέπει επίσης να αποτελούνται από μέλη με αλληλοσυμπληρούμενες ικανότητες τόσο τεχνολογικές, όσο και διοικητικές. Το πρόγραμμα εστιάζει σε πέντε τομείς της αγοράς:

  • Ψηφιακή βιομηχανία
  • Ψηφιακές πόλεις
  • Ψηφιακή υγεία/ευεξία
  • Ψηφιακές υποδομές
  • Ψηφιακή οικονομία

 

Ολες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα, μέσα από την πλατφόρμα F6s. Η προθεσμία για τη λήξη υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15 Μαΐου 2018 και ώρα 23:59:00 CEST (22:59:00 ώρα Ελλάδος). Οι ομάδες δεσμεύονται να παρέχουν μετοχικό κεφάλαιο 7% της εταιρείας που θα ιδρύσουν, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα του προγράμματος ή να επικοινωνήσουν με την ομάδα του Found. ation στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com