Της Ντιάνας Καράμπελα

 

Το θέμα με τα αδέσποτα ζώα και ιδίως σκυλιά είναι μεγάλο και για την Πόλη μας θα έλεγα όνειδος,διότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αυτά τα ζώα.

Ο μοναδικός φορέας που είναι υπεύθυνος και θα έπρεπε να εργάζεται και για αυτόν τον σκοπό είναι ο Δήμος.

 

Στον Δήμο Πάτρας δεν υπάρχει υπηρεσία και χώρος για να φιλοξενούνται τα αδέσποτα .

Το πρόβλημα βέβαια δεν λύνεται μόνο με την φιλοξενία αλλά και με κτηνιάτρους που θα πρέπει να εμβολιάζουν και το βασικότερο να στειρώνουν αυτά τα ζώα ούτως ώστε να μειώνεται ο πολλαπλασιασμός τους .

Πολλές φορές έχουν αναφέρει για αδέσποτα που είναι σε αγέλη ,τα οποία είναι επικίνδυνα για τον διερχόμενο κόσμο ,όπως έχει δημοσιευθεί συχνά πυκνά για τα σκυλιά που βρίσκονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  του Ρίου.

Συνήθως όμως και κατά κανόνα  τα αδέσποτα ζώα είναι ακίνδυνα γιατί είναι πληγωμένα από την ανθρώπινη συμπεριφορά ή από άλλα ζώα που τους έχουν επιτεθεί.

Ψάχνουν να βρουν μια στέγη ,τροφή και θαλπωρή.

Υπάρχει  βέβαια  φιλοζωική από ιδιώτη , όπως και φιλοζωικοί σύλλογοι  μοναδική  ανάσα για αυτά τα άμοιρα πλάσματα,όπου  ιδιώτες προσφέρουν τον οβολό τους προκειμένου να  τα περιθάλψουν, τους προσφέρουν τροφή στέγη και ότι μπορούν .Όμως και οι φιλοζωικές έχουν γεμίσει γιατί οι δυνατότητες τους είναι μικρές.

Οι πιο τραγικές περιπτώσεις είναι οι ασυνείδητοι που παίρνουν κυρίως σκυλιά και τα εγκαταλείπουν γιατί ή βαριούνται να τα φροντίζουν ή γιατί είχαν μεγάλες προσδοκίες από το ζώο το οποίο τις περισσότερες φορές αυτοί οι τύποι κακοποιούν .

Αυτά τα ζώα που κάποτε ήταν δεσποζόμενα και βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα , συνήθως εξαθλιωμένα και δεμένα χρειάζονται φροντίδα και κάποια άτομα να τα υιοθετήσουν.

Για όλα αυτά έπρεπε να υπήρχε υποδομή και μέριμνα από το Δήμο.

Αν πάλι ο Δήμος δεν θέλει να εμπλακεί σε τέτοιες υπηρεσίες που είναι και ευθύνη του και υποχρέωση του,ας διαθέσει  ένα μεγάλο  Δημοτικό χώρο, οικονομική ενίσχυση και να τα δώσει με διαφανείς διαδικασίες σε ιδιώτη να  διαχειριστεί και να υλοποιήσει την σημαντική δομή που ο ίδιος αδυνατεί να στηρίξει.

Δεν είναι δυνατόν να επικαλούμαστε διαρκώς την οικονομική κρίση και άλλες ευτελείς δικαιολογίες για τα αυτονόητα ,σε μια εποχή που το πνευματικό και πολιτιστικό επίπεδο είναι ανεβασμένο .

 

 

 

 

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com