ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΙΕΛΟΥ

Ασχολείται με τα σπορ από μικρή ηλικία μέχρι που κατάλαβε πως αυτό που της κέρδισε την «καρδιά» ήταν η πυγμαχία.

Η 2 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος Εβελίνα Μαυρομμάτη σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομίας στο ΑΕΙ, μια σχολή που η ίδια είχε επιλέξει και την πέτυχε.  Το γάντι του μπόξ  όμως της έδωσε πρωταθλητισμό και μια σειρά ακόμα θετικών πραγμάτων όπως μας λέει η ίδια στην συνέντευξη που μας παραχώρησε. Βέβαια πολλοί μπορούν να διερωτούνται «γιατί  μια γυναίκα να επιλέξει ένα τόσο σκληρό άθλημα»; Μήπως τελικά δεν είναι;

Η Εβελίνα μας εξηγεί…

 Γιατί μια γυναίκα αποφασίζει να ασχοληθεί με την πυγμαχία;

Προσωπικά, ξεκίνησα την πυγμαχία γιατί είχα ακούσει ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος εκγύμνασης και εκτόνωσης κάτι το οποίο και διαπίστωσα μόλις ξεκίνησα, μη γνωρίζοντας οτι θα ασχοληθώ αγωνιστικά με το άθλημα. Μέρα με τη μέρα όμως καταλάβαινα οτι μου ταιριάζει κι οτι μπορώ να ανταπεξέλθω και έτσι αποφάσισα να προπονούμαι σε επίπεδο πρωταθλητισμού και με ένα πιο αυστηρό πρόγραμμα προπονήσεων. Οπότε, είναι καθαρά θέμα επιλογής μέχρι που θέλει να φτάσει μια γυναίκα μόλις το επιλέξει σαν άθλημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σου προσφέρει πολύ καλή φυσική κατάσταση και αυτοπεποίθηση ακόμη και σε μη αγωνιστικό επίπεδο.

Απο μικρή ασχολούσουν με τον αθλητισμό, και γενικότερα  με πιο αντρικά σπόρ;

Σχετικά από μικρή ηλικία είχα ξεκινήσει να ασχολούμαι με διάφορα όπως στίβο, χορό και γυμναστήριο αλλά καθαρά για θέμα φυσικής κατάστασης. Η πυγμαχία με κέρδισε όμως καθώς δεν απαιτεί μόνο φυσική κατάσταση αλλά κυρίως αντίληψη και έξυπνες κινήσεις στο παιχνίδι σου.

Ποιον αγώνα θα ξεχώριζες και γιατί;

Ξεχωριστός αγώνας για μένα έως τώρα είναι όταν συμμετείχα στο πρώτο μου πανελλήνιο πρωτάθλημα Elite και κέρδισα την πρώτη θέση, μόνο με 10 μήνες ενασχόλησης με το άθλημα.

Πως νιώθεις όταν αγωνίζεσαι εκπροσωπώντας την Ελλάδα;

Το να αγωνίζεσαι φορώντας το εθνόσημο και γνωρίζοντας οτι επιλέχτηκες να αντιπροσωπεύεις την χώρα σου σίγουρα είναι πολύ τιμητικό και το αίσθημα υπερηφάνειας είναι τεράστιο αλλά εξίσου φέρεις μεγάλη ευθύνη μια και πρέπει να παρουσιάσεις μια πολύ καλή εικόνα αγωνιστικά ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

 Όλοι γνωρίζουμε την επικινδυνότητα  του συγκεκριμένου αθλήματος, τι ενδεχομένως είναι αυτό που σε φοβίζει περισσότερο;

Η επικινδυνότητα του αθλήματος δεν είναι τόσο μεγάλη όσο πιστεύει ο κόσμος. Πιθανότατα, υπάρχει αυτή η εντύπωση από διάφορες ταινίες ή παρεμφερή αθλήματα που δεν ανήκουν στο Ολυμπιακό ιδεώδες. Οπότε, δεν με φοβίζει κάτι το ιδιαίτερο στους αγώνες μου, ειδικά όσο υπάρχει ο κατάλληλος προστατευτικός εξοπλισμός και τηρούνται οι κανόνες του αθλήματος.

Εάν δεν έκανες πυγμαχία, ποιο άλλο σπορ θα διάλεγες;

Μου αρέσει παρά πολύ ο χορός και έχω σκοπό να ασχοληθώ στο μέλλον. Εκτός από αυτά όμως, αγαπώ όλα τα αθλήματα και δοκιμάζω διάφορα ανά περιόδους.

Έχεις σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομίας στο πανεπιστήμιο. Θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτόν τον τομέα; Τι θα σε ενδιέφερε;

Φυσικά και θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά μιας κι ήταν επιλογή μου η σχολή που αποφοίτησα και μου αρέσει πολύ αυτός ο χώρος. Ευελπιστώ να καταφέρω στο μέλλον να εργαστώ χρησιμοποιώντας την ειδικότητα μου, έστω κι αν οι συνθήκες της χώρας μας δεν προσφέρουν πολλές ευκαιρίες στον συγκεκριμένο τομέα.

Δύο φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος, ποιοι οι επόμενοι αγώνες;

Ο επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα Elite απο τις 6 εως 9 Δεκεμβρίου που θα γίνει στην Πάτρα και σκοπός μου είναι να διατηρήσω τον τίτλο μου και να ανακηρυχτώ για 3η διαδοχική χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδος. Από τον Γενάρη το πρόγραμμα θα  έχει αρκετές συμμετοχές σε τουρνουά στο εξωτερικό με την Εθνική ομάδα.

Έρχονται γιορτές και σε έναν μήνα αλλάζει ο χρόνος. Τι κρατάς από την χρονιά που πέρασε και τι εύχεσαι για την νέα που θα έρθει;

Προσπαθώ πάντα να κρατώ τα θετικά από τις καταστάσεις που βιώνω -είτε αυτές είναι καλές είτε άσχημες- και να βλέπω τα πράγματα με μια πιο αισιόδοξη ματιά. Το μόνο που εύχομαι γενικά είναι να έχουμε την υγεία μας -σωματική και ψυχική- γιατί όλα τ' άλλα μπορούμε να τα καταφέρουμε αν το θελήσουμε πραγματικά και τα διεκδικήσουμε!

 

(από τη στήλη Η γυναίκα του Κόσμου)

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com