Ροή


Η κατανάλωση ωμών αμυγδάλων, μαύρης σοκολάτας και κακάο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το προφίλ των λιπιδίων των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της American Heart Association.

 

Ως μέρος μιας δοκιμής που διεξήχθησε σε 48 υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, ηλικίας 30-70 ετών , οι ερευνητές αξιολόγησαν τις μεμονωμένες και συνδυασμένες επιδράσεις της κατανάλωσης μαύρης σοκολάτας, κακάου και αμυγδάλων στους δείκτες για τον κίνδυνο στεφανιαίας καρδιοπάθειας.

Η κάθε περίοδος διαρκούσε τέσσερις εβδομάδες, με ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων.

Οι συμμετέχοντες κατανάλωναν καθεμιά από τις τέσσερις ισοθερμιδικές διατροφές συντήρησης βάρους:

1) δεν υπάρχουν ειδικά τρόφιμα (μέση αμερικανική διατροφή)
2) 42,5 γρ. αμύγδαλα την ημέρα
3) 18 γρ. σκόνης κακάου την ημέρα και 43 γρ. μαύρη σοκολάτα την ημέρα
4) και τα τρία τρόφιμα (CHOC + ALD ).

Οι ερευνητές βρήκαν ότι σε σύγκριση με τη μέση αμερικανική διατροφή, η ολική χοληστερόλη, η Non-HDL χοληστερόλη και η LDL χοληστερόλη μετά τη δίαιτα με το αμύγδαλο ήταν χαμηλότερες κατά 4%, 5% και 7%, αντίστοιχα.

Η δίαιτα CHOC + ALD μείωσε την απολιποπρωτεΐνη Β κατά 5% σε σύγκριση με τη μέση αμερικανική διατροφή. Στις κατηγορίες της LDL, σε σύγκριση με τη μέση αμερικανική διατροφή, η δίαιτα με το αμύγδαλο έδειξε μια μεγαλύτερη μείωση στα σωματίδια της LDL, ενώ η δίαιτα CHOC +ALD είχε μια μεγαλύτερη μείωση στην LDL χοληστερόλη.

Δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δίαιτες για τα μέτρα της αγγειακής υγείας και του οξειδωτικού στρες.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με το logodiatrofis.gr, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η ενσωμάτωση αμυγδάλων, μαύρης σοκολάτας και κακάου σε μια τυπική αμερικανική διατροφή, χωρίς να υπερβαίνει τις ενεργειακές ανάγκες, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου».

ΚΑΦΕ - ΦΑΓΗΤΟ

Επικοινωνία

Στοιχεία επικοινωνίας

 email: adimagnisali@gmail.com 

τηλ: 2610-329440

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com