Ένας 19χρονος σπουδαστής της Σχολής Ευελπίδων ήταν αυτός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό, στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, στον μώλο της Αγίου Νικολάου και έγινε έτσι το πρόσωπο της ημέρας της γιορτής των Θεοφανίων για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κριλή, ένα παιδί που είχε ασχοληθεί παλιότερα με τον αθλητισμό, κάνοντας κολύμβηση και παλιότερα υδατοσφαίριση στα σωματεία του ΝΟΠ και της ΝΕΠ, ενώ πλέον είναι σπουδαστής της Σχολής Ευελπίδων, κάνοντας εκεί την πρώτη του χρονιά. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο νεαρός κολυμβητής δεν είναι η πρώτη φορά που βουτάει στα παγωμένα νερά του παλιού λιμανιού της Πάτρας, καθώς το έχει ξανακάνει τα τρία τελευταία χρόνια.

Είναι η πρώτη φορά όμως που πετυχαίνει τον στόχο του. “Είμαι περήφανος που κατόρθωσα να πιάσω τον Τίμιο Σταυρό και αισθάνομαι ικανοποιημένος. Θέλω να ευχηθώ σε όλον τον κόσμο χρόνια πολλά και να έχουμε όλοι μας καλή χρονιά”. Σχεδόν δίπλα του σε κοντινή απόσταση από τον γιο του ήταν ο πατέρας του Ανδρέας Κριλής που κοίταζε με θαυμασμό το παιδί του. “Είμαι συγκινημένος που κατάφερε ο γιος μου να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό. Βουτάει τα τελευταία χρόνια για το έθιμο και για το καλό. Εύχομαι σε όλον τον κόσμο καλή χρονιά”.

Ο Κωνσταντίνος Κριλής πήρε την ευχή του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου και τα συγχαρητήρια των υπολοίπων κολυμβητών που έπεσαν στο νερά αψηφώντας το κρύο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κολυμβητές που έπεσαν για να πιάσουν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό τηρώντας το έθιμο ήταν αρκετοί, παρά τις προβλέψεις που ήθελαν εξαιτίας του κακού καιρού οι βουτηχτάδες να είναι λιγότεροι από άλλες χρονιές