Lifestyle & Events

ΦΩΤΟ: Τούρτες με άνθη, αποξηραμένα πλατανόφυλλα και κομποτέ φράουλας. Τα γλυκά που γευτήκαμε απο τη βραβευμένη Χρυσή Μουράτ

Τα βραβευμένα makarons και όχι μόνο , της Χρυσής Μουράτ Σεβαστιάδου βρέθηκαν στο επίκεντρο του χθεσινού κοκτείλ πάρτι που διοργάνωσε ο Όμιλος Inner Wheel Πατρών Βορρά – Ρίου στο distinto στο Ρίον. Ο σκοπός, ιερός αφού τα έσοδα της χθεσινής βραδιάς στήριξαν το ίδρυμα “Κιβωτός της Αγάπης”.
Οι καλεσμένοι, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις γλυκές δημιουργίες της Χρυσής Μουράτ και συγκεκριμένα τα πολύχρωμα makarons, τα οποία είχαν γεύση από φράουλα, λιμοντσέλο, καρύδα, φυστίκια Αιγίνης και ροδοπέταλα. Η ζαχαροτέχνης Χρυσή Μουράτ εντυπωσίασε και με τις τρεις διαφορετικές τούρτες οι οποίες είχαν ως θεματολογία τα άνθη. Έτσι η καθεμία είχε διαφορετικό τύπο λουλουδιού. Στη μία τούρτα τα άνθη ήταν με κρέμα,στη δεύτερη απο βρώσιμα υλικά και συγκεκριμένα χαρτί βάφλας και η τρίτη περιείχε φυσικά λουλούδια.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 20190710_221758-1024x485.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 20190710_221240-1024x485.jpg


Οσο για τις γεύσεις; Η 4press δοκίμασε τα πρωτότυπα γλυκά που απογειώνουν τον ουρανίσκο όποιου τα γευτεί και σας αποκαλύπτει τα υλικά που χρησιμοποίησε η γνωστή Πατρινή ζαχαροτέχνης. Η τούρτα με τα τριαντάφυλλα ήταν φτιαγμένη απο ροζ σιροπιασμένο κέικ, κρέμα βανίλιας με κομποτέ φράουλας και η δεύτερη στρώση περιείχε Sponge cake με κρέμα φράουλας . Πρόκειται για τούρτα η οποία όπως μας αποκάλυψε η Χρυσή Μουράτ είναι μία νεα παγκόσμια τάση, το νέο παγκόσμιο trend. Η εικόνα της φαίνεται σα να εχει “χαλάσει” ενδιάμεσα και να ξεπροβάλλει απο μέσα κάτι καινούριο.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 20190710_222321-1-919x1024.jpg

Η δεύτερη τούρτα η 6όροφη η οπιοία είχε πάνω βαμβάκι, στάρια και τα αποξηραμένα πλατανόφυλλα που γεύτηκαν οι λαμπεροί καλεσμένοι ήταν για τους λάτρεις της σοκολάτας αφού ήταν όλη σοκολατένια με την πρώτη στρώση να έχει sponge cake σοκολατένιο με μια crispy βάση και κρέμα σοκολάτας, η δεύτερη στρώση είχε καραμέλα βουτύρου με ανθό αλατιού και ελαφριά κρέμα σοκολάτας και η τρίτη στρώση ήταν καθαρα σοκολατένια ενώ οι υπόλοιπες τρεις στρώσεις ήταν με εναλλαγές.

Όσο για την τρίτη τούρτα που μοιράστηκε στους καλεσμένους της βραδιάς, είχε πράσινο χρώμα με σκάλες και πεταλούδες βρώσιμες , όλο απο βρώσιμο χαρτί το οποιο η ζαχαροτέχνης διαμορφώνει όπως εκείνη επιθυμεί. Το εσωτερικό του κέικ ήταν βελούδινο κάτι σαν το Red velvet αλλα σε πράσινο χρώμα και ενδιάμεσα είχε κρέμα τυριού συνδιασμένη με υλικά που μόνο η Χρυσή Μουράτ γνωρίζει ενώ η απέξω μεριά η πράσινη με την πολύ λεπτή στρώση ήταν όπως μας αποκάλυψε η Χρυσή Μουράτ γιαπωνέζικο κέικ.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 20190710_221949-623x1024.jpg

Related posts

Πεντακόσιοι χορευτές την Τετάρτη & την Πέμπτη στην πλατεία Γεωργίου

4press

To πιο “λαμπρό” μπουζούκι στο Μελωδείον!

4press

Η εντυπωσιακή Ελεν Μίρεν -Συνδύασε τη λεοπάρ φούστα με τον πιο σικ τρόπο

4press