Μαγειρική

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Ταλιατέλες με ψαρονέφρι, λιαστή ντομάτα και ανθότυρο – Ποιος να αντισταθεί σε τέτοιο πιάτο!

Μια πεντανόστιμη και λαχταριστή συνταγή

Υλικά Συνταγής

500 γραμ. ταλιατέλες
1 (300-350 γραμ.) ψαρονέφρι
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
10-12 ημιλιαστές ντομάτες (λαδιού) κομμένες στη μέση
6 ασπρομάνιταρα κομμένα σε φέτες
2/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κλαδάκι θυμάρι ή δεντρολίβανο
200 γραμ. ανθότυρο σε τρίμματα ή τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις ταλιατέλες με ψαρονέφρι, κόβουμε πρώτα το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο. Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις ημιλιαστές ντομάτες, τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 2΄σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Αρωματίζουμε με το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι γιατί οι λιαστές ντομάτες είναι αρκετά αλατισμένες). Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 1΄. Αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα ή το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας πιπέρι και στάζοντας λίγο ελαιόλαδο.

Μυστικό

Προσθέτοντας τα ζυμαρικά όπως στάζουν σε μια σάλτσα, πετυχαίνουμε αφενός να δέσει με το άμυλο των ζυμαρικών η σάλτσα και αφετέρου να ποτίσουν με τα αρώματα της σάλτσας τα ζυμαρικά και να κολλήσει πάνω τους.

Related posts

Στέλιος Παρλιάρος: Κρέμα σοκολάτα με γιαούρτι – Ένα ελαφρύ & γρήγορο γλυκό για τις λιγούρες!

4press

Και το όνομα αυτού: Σεντ Ονορέ – Το διάσημο γαλλικό γλυκό δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου

4press

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας έχει μια απίθανη συνταγή: Μπουγάτσα με δροσερή κρέμα λεμονιού

4press