Μαγειρική

Αυτό είναι επιδόρπιο! Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει πάβλοβα με ροδάκινα (βίντεο)

Το πιο λαχταριστό γλυκό!

Συστατικά

Για τη μαρέγκα

10 ασπράδια
1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. ανθόνερο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για την επικάλυψη

500 γρ. ροδάκινα, σε κονσέρβα με σιρόπι
1 στικ κανέλα
1 φύλλο δάφνης
2-3 γαρίφαλα
1 αστεροειδή γλυκάνισο
20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. κονιάκ
1 κ.σ. μέλι
φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρέγκα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
Απλώνουμε από μία λαδόκολλα σε δύο ταψιά και με ένα μολύβι σχεδιάζουμε από έναν κύκλο 25 εκ. διάμετρο.
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο ταψιά και απλώνουμε με ένα κουτάλι στη διάμετρο που έχουμε σχεδιάσει.
Ψήνουμε για 2-2 ½ ώρες. Μόλις είναι έτοιμες κλείνουμε τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά αφήνοντας λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.

Για τη σαντιγί

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να δέσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το ανθόνερο, το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για την επικάλυψη

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
Σουρώνουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Κρατάμε το σιρόπι στην άκρη.
Προσθέτουμε τα ροδάκινα στο τηγάνι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη, τον γλυκάνισο, τα γαρίφαλα, το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σιρόπι από την κομπόστα, το βούτυρο, το κονιάκ, το μέλι και αφήνουμε το μείγμα 1-2 λεπτά να βράσει.
Προσθέτουμε τα ροδάκινα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη 5 λεπτά να κρυώσει.
Για το σερβίρισμα

Τοποθετούμε τη μία μαρέγκα στην πιατέλα σερβιρίσματος.
Απλώνουμε από πάνω τη μισή σαντιγί και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε από πάνω τη δεύτερη μαρέγκα και απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί.
Προσθέτουμε το σιρόπι με τα ροδάκινα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας.

Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Related posts

Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε μια υπέροχη αντιοξειδωτική σούπα με καρότο, κουρκουμά και ρόφημα σόγιας

4press

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας φτιάχνει υγρά μπισκότα σοκολάτας – Θα σας ξετρελάνει η γεύση τους

4press

Στέλιος Παρλιάρος: Μας φτιάχνει απίστευτη σοκολατένια Βασιλόπιτα με δαμάσκηνα – Θα ξετρελαθείτε!

4press