Μαγειρική

Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε ένα υπέροχο πιάτο: Μοσχαράκι με πετιμέζι & παπαρδέλες (βίντεο)

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας…

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, ελιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 3 στικ κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 700 γρ. ντομάτες
  • 100 γρ. πετιμέζι
  • 500 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μυζήθρα
  • ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 2-3εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, τις κανέλες, τις δάφνες και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε στην κατσαρόλα και στη συνέχεια σβήνουμε με το πετιμέζι.
  • Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 1 ½- 2 ώρες.

Για το σερβίρισμα

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και τις παπαρδέλες. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε με μυζήθρα και ρίγανη.

Related posts

Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε μια υπέροχη αντιοξειδωτική σούπα με καρότο, κουρκουμά και ρόφημα σόγιας

4press

Γαλοπούλα γεμιστή με μήλα και κάστανα

4press

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύει νοστιμότατο συκώτι αλα βενετσιάνα – Δοκιμάστε το!

4press