Θα ξετρελαθείτε…
Συστατικά
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα
- 390 γρ. νερό, 140 γρ + 250 γρ χωρισμένα
- 160 γρ. κορν φλάουρ
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
- 2-3 κ.σ. ανθόνερο
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
- ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ.
- Βάζουμε τα 140 γρ. νερό σε ένα μπολ και διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ ανακατεύοντας.
- Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο νερό, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Τότε, προσθέτουμε το μείγμα νερού-κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Το μείγμα θα μοιάζει λίγο με ξυλόκολλα.
- Βάζουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ψηθεί το κορν φλάουρ και να αρχίσει το μείγμα μας να αποκτά μια διάφανη και βελούδινη υφή.
- Τέλος, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο, τα φιστίκια και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε την 3η κουταλιά ροδόνερο.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
- Σκορπάμε από πάνω λίγα ακόμα φιστίκια, ελαφρά σπασμένα, και τα πιέζουμε ώστε να κολλήσουν στην επιφάνεια.
- Αφήνουμε το γλυκό να πάρει θερμοκρασία δωματίου 8 ώρες ή μία νύχτα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.