Μαγειρική

Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε νοστιμότατο χαλβά Red Velvet – Με φιστίκι και τριαντάφυλλο

Θα ξετρελαθείτε… 

Συστατικά

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα
  • 390 γρ. νερό, 140 γρ + 250 γρ χωρισμένα
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 2-3 κ.σ. ανθόνερο
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ.
  • Βάζουμε τα 140 γρ. νερό σε ένα μπολ και διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ ανακατεύοντας.
  • Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο νερό, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Τότε, προσθέτουμε το μείγμα νερού-κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Το μείγμα θα μοιάζει λίγο με ξυλόκολλα.
  • Βάζουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ψηθεί το κορν φλάουρ και να αρχίσει το μείγμα μας να αποκτά μια διάφανη και βελούδινη υφή.
  • Τέλος, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο, τα φιστίκια και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε την 3η κουταλιά ροδόνερο.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Σκορπάμε από πάνω λίγα ακόμα φιστίκια, ελαφρά σπασμένα, και τα πιέζουμε ώστε να κολλήσουν στην επιφάνεια.
  • Αφήνουμε το γλυκό να πάρει θερμοκρασία δωματίου 8 ώρες ή μία νύχτα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Related posts

Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε ένα υπέροχο πιάτο: Μοσχαράκι με πετιμέζι & παπαρδέλες (βίντεο)

4press

‘Ενα απολαυστικό πιάτο από την Ντίνα Νικολάου: Κατσικάκι με σκορδοβουτυράτη κρούστα αρωματικών

4press

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αφράτα, ζουμερά και κατακόκκινα red velvet cupcakes – Ο έρωτας είναι γλυκός!

4press