Μαγειρική

Τούρτα με πτι-μπερ και σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο – Ένα πεντανόστιμο γλυκό που δεν χρειάζεται πολύ μπελά

Αντί για παντεσπάνι βάζουμε μπισκότα, ενώ η γέμιση είναι μια σοκολατένια κρέμα κατσαρόλας

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. μπισκότα πρι-μπερ (περίπου)
1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες & 300γρ. επιπλέον για τα μπισκότα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
4 τεμ. αυγά
30 γρ. βούτυρο αγελάδας
150 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να προκύψει ένας χυλός. Ζεσταίνουμε το 1 κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε και αδειάζουμε το 1/3 στο μπολ με τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα αυτό πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά και μόλις βράσει και πήξει το μείγμα, το αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τη λιωμένη σοκολάτα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σοκολατένια κρέμα.

Ακουμπάμε ένα μικρό παραλληλόγραμμο τσέρκι διαστάσεων 20 x 15 εκ. σε μια πιατέλα. Βουτάμε ένα-ένα μερικά μπισκότα στα 300 γρ. γάλα και τα στρώνουμε στον πάτο από το τσέρκι, καλύπτοντάς τον ολόκληρο. Αν το τσέρκι μας έχει τις σωστές διαστάσεις, θα χωρέσουν ακριβώς 9 μπισκότα, αλλιώς κόβουμε κάποια για να καλύψουμε τυχόν κενά. Από πάνω απλώνουμε το 1/3 της ζεστής κρέμας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές και τελειώνουμε με μπισκότα. Συνολικά, δηλαδή, η τούρτα μας θα έχει τέσσερις στρώσεις μπισκότων και τρεις κρέμας.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Ξεφορμάρουμε ζεσταίνοντας το τσέρκι με πιστολάκι μαλλιών και τραβώντας το προς τα πάνω.

Related posts

Σκέτος πειρασμός! Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο από τον Στέλιο Παρλιάρο – Συνοδέψτε το με σαντιγί ή παγωτό

4press

Γαλοπούλα γεμιστή με μήλα και κάστανα

4press

Άκης Πετρετζίκης: Λαχταριστό Κουνέλι στιφάδο στη χύτρα ταχύτητας (βίντεο)

4press