Παραπολιτικά

Αποπομπή Μοροπούλου για την παράνομη σύνταξη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πραγματικά ασύλληπτη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αποκάλυψη του Documento ότι η Τόνια Μοροπούλου εισέπραττε επί επτά χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της ως άγαμη θυγατέρα, αλλά κυρίως τη «δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια».

Το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκης «σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του. Και την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές».

Το δημοσίευμα ανέφερε πως η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υποψηφία βουλευτή της Ν.Δ. λάμβανε σύνταξη σε αντίθεση με τον νόμο και ότι το δημόσιο της ζήτησε να επιστρέψει 71.051 ευρώ από καταβληθείσες συντάξεις για το διάστημα από τον Αύγουστο του 2010 έως τον Φεβρουάριο του 2017.

Η ίδια απάντησε πως μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός της φορέας δεν την είχε ενημερώσει σχετικά και πως ουδέποτε αμφισβήτησε το ποσό της συντάξεως θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο φορέας «αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή».

Η εφημερίδα υπενθύμισε την περίπτωση της Μυρσίνης Λοΐζου, την οποία το κυβερνών κόμμα επέλεξε ως υποψήφια τις ευρωεκλογές και η οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε επειδή η ίδια εισέπραττε παράνομα για πεντέμισι χρόνια τη σύνταξη της θανούσης μητέρας της.

Related posts

Συνεργασία για το κοινό καλό στην Ελικίστρα

4press

Ο Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας

4press

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας υπερήφανος σήμερα λόγω της κόρης του Μελίνας

4press