Παραπολιτικά

Η Κίνα θα επαναταξινομήσει τα σκυλιά ως κατοικίδια ζώα και όχι ως ζώα

Η Κίνα έχει εκδώσει νέα σχέδια κατευθυντήριων γραμμών για να επαναταξινομήσει τα σκυλιά ως κατοικίδια ζώα και όχι ως ζώα, ως μέρος της απάντησής της στο ξέσπασμα κοροναϊού που θεωρείται ότι προέρχεται από μια αγορά που πωλεί άγρια ​​ζώα στην πόλη Wuhan.

Το σχέδιο πρότασης, που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Κίνας, απαριθμούσε τα ζώα που μπορούν να εκτραφούν για να παρέχουν τροφή, γάλα, γούνα, φυτικές ίνες και φάρμακα ή να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του αθλητισμού ή του στρατού, σηματοδοτώντας ένα τέλος στον άνθρωπο. κατανάλωση σκύλων.

«Όσον αφορά τα σκυλιά, μαζί με την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού και την ανησυχία του κοινού και την αγάπη για την προστασία των ζώων, τα σκυλιά έχουν« εξειδικευτεί »για να γίνουν ζώα συντροφιάς και διεθνώς δεν θεωρούνται ζώα και δεν θα είναι ρυθμίζεται ως ζωικό κεφάλαιο στην Κίνα », ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.

Μετά την εμφάνιση του νέου κορανοϊού, που πιστεύεται ότι μεταδόθηκε σε ανθρώπους από νυχτερίδες πέταλου, η Κίνα εξέδωσε νόμο που απαγορεύει το εμπόριο και την κατανάλωση άγριων ζώων.

Τα νέα σχέδια κατευθυντήριων γραμμών του υπουργείου Γεωργίας, τα οποία έχουν υποβληθεί για δημόσια διαβούλευση, απαριθμούν 18 παραδοσιακά ζωικά είδη, συμπεριλαμβανομένων βοοειδών, χοίρων, πουλερικών και καμηλών. Ο ενημερωμένος κατάλογος περιελάμβανε επίσης την προσθήκη 13 «ειδικών» ειδών που θα εξαιρούσαν από τους περιορισμούς εμπορίου άγριων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των ταράνδων, της αλπακάς και των αλεπούδων.

Η Humane Society International (HSI), μια ομάδα καλής μεταχείρισης των ζώων, εκτιμά ότι περίπου 10 εκατομμύρια σκυλιά και 4 εκατομμύρια γάτες σκοτώνονται στην Κίνα για το κρέας τους κάθε χρόνο, τα περισσότερα από τα οποία είναι κλεμμένα κατοικίδια. Η Wendy Higgins , εκπρόσωπος της ομάδας, δήλωσε ότι το νέο σχέδιο πρότασης από το Υπουργείο Γεωργίας της Κίνας «θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια στιγμή αλλαγής παιχνιδιών για την προστασία των ζώων στην Κίνα».

Η κινεζική πόλη Σενζέν έγινε η πρώτη που απαγόρευσε την κατανάλωση σκύλων και γατών την περασμένη εβδομάδα.

Related posts

Ο Σπύρος Μυλωνάς και η ομάδα του διασκέδασαν στο χορό του Γομοστού!

4press

Αποθεώνει τον Τσίπρα η Zeit: Έχει θάρρος, ατσάλινα νεύρα – Έγραψε ιστορία

4press

“Ο Μακρόν κοιμάται ακόμα με τη γιαγιά του;” – Κατακραυγή για το ρατσιστικό αστείο Βρετανού υπουργού (φώτο)

4press