Παραπολιτικά

Η Von der Leyen υπαινίσσεται «έξυπνες λύσεις» για καλοκαιρινές διακοπές

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen είπε σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα Expresso την Κυριακή ότι η Ευρώπη θα βρει «έξυπνες λύσεις» που θα επιτρέψουν τις καλοκαιρινές διακοπές, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν αρκετά προστατευτικά μέτρα.

«Ίσως λίγο διαφορετικό, με άλλα μέτρα υγιεινής, με λίγο μεγαλύτερη κοινωνική απόσταση, αλλά είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε ότι βρήκαμε λύσεις. Είμαι λοιπόν αισιόδοξος για τις καλοκαιρινές διακοπές », είπε η von der Leyen.

Η επικεφαλής της Επιτροπής ήταν μάλλον αισιόδοξη σε σύγκριση με τις ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας, όταν είπε ότι οι ευρωπαίοι πολίτες δεν πρέπει να βιαστούν να κλείσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη πανδημίας για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Καθώς αρκετά κράτη μέλη έχουν ήδη αρχίσει να άρουν τα μέτρα κλειδώματος, η αρχηγός της Επιτροπής προειδοποίησε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν «με προσοχή, βήμα προς βήμα και πάντα με επαγρύπνηση». Στις 15 Απριλίου, η Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ παρουσίασαν έναν χάρτη πορείας για μια συντονισμένη στρατηγική εξόδου από τα μέτρα περιορισμού του Coronavirus.

«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί πώς θα είναι οι επόμενοι μήνες, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι αρχίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό», πρόσθεσε η von der Leyen, ενώ επαινεί τις λύσεις που έχουν ήδη βρεθεί ότι διατηρούν ορισμένους τομείς της οικονομίας πλήρως λειτουργική. Εξέφρασε επίσης τις ελπίδες της ότι η ίδια προσαρμογή γίνεται στον τουρισμό και τις καλοκαιρινές διακοπές.

Με τον τουριστικό τομέα να πλήττεται περισσότερο από την πανδημία Coronavirus, οι χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ αγωνίζονται να σώσουν τις οικονομίες τους από την αναταραχή του Coronavirus.

Related posts

Υποψήφια με τη «Νέα Πορεία» η Παναγιώτα Παπούλια: «Πιστεύω στον ικανότατο επιστήμονα και άνθρωπο Γιάννη Λέντζα»

4press

Επιδεινώνεται η κατάσταση της Άνγκελα Μέρκελ: Με κλειστά μάτια σε επίσημη τελετή – Αδυνατούσε να παραμείνει ήρεμη (φώτο-βίντεο)

4press

Παράδοση παραλαβή Θέσης αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. – Παρέδωσε ο Πατρινός Αριστείδης Ανδρικόπουλος

4press