Παραπολιτικά

Ντόναλντ Τραμπ: Απαγορεύει το Tik Tok στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του έχει υποψίες ότι το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok   ελέγχεται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών για να «ψαρεύει» πληροφορίες. Από λογαριασμούς e-mail μέχρι χαρακτηριστικά προσώπου.

«Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ»δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

Ο Τραμπ είπε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει οικονομικές εξουσίες έκτακτης ανάγκης ή εκτελεστική εντολή. «Λοιπόν, έχω αυτήν την εξουσία»είπε.

Νωρίτερα την Παρασκευή, υπήρχε το ενδεχόμενο να υπογράψει μια εντολή που αναγκάζει το ByteDance της Κίνας να πουλήσει το αμερικανικό τμήμα του TikTok για ζητήματα εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με άτομα που είναι εξοικειωμένοι με τις συνομιλίες, οι οποίοι μίλησαν με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να τις συζητήσουν δημοσίως.

Ένα από τα άτομα επιβεβαίωσε ότι η Microsoft είχε το προβάδισμα να αποκτήσει την υπηρεσία της δημοφιλούς πλατφόρμας στις ΗΠΑ.

Το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Έχει σχεδόν 1 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.

Related posts

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας με ηχηρά ονόματα

4press

Eπιστολή του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για τον Ριγανόκαμπο

4press

Πολιτικός σεισμός στη Βουλγαρία: Πιστόλι, μετρητά και ράβδοι χρυσού πάνω στο κομοδίνο του πρωθυπουργού Borissov (φωτό)

4press