Παραπολιτικά

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την παραίτησή του

Αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πολλά προβλήματα υγείας.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα πως αποφάσισε να παραιτηθεί εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του και πρόσθεσε πως ζητάει συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς του από τους πολίτες επειδή δεν στάθηκε ικανός να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Ο Άμπε, ο πρωθυπουργός με την πιο μακροχρόνια θητεία στην ιστορία της Ιαπωνίας, δήλωσε πως δεν έγκειται σ’ αυτόν να ορίσει τον διάδοχό του, σχόλιο που υπογραμμίζει την αναταραχή που επικρατεί στο κυβερνών φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα σχετικά με τη διαδοχή του

«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του πρωθυπουργού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Άμπε, εξηγώντας σύμφωνα με το ΑΠΕ πως επιδεινώθηκε η ελκώδης κολίτιδα, η χρόνια ασθένεια από την οποία πάσχει.

Ο Άμπε  διευκρίνισε πως η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται γύρω στα μέσα του περασμένου μήνα και πως δεν θέλει το γεγονός αυτό να έχει αντίκτυπο σε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις.

Related posts

Με νέα ταχύτητα μιας νέας εποχής συντάσσεται και είναι υποψήφιος ο Αλέξανδρος Ηλιόπουλος με “Το Σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά

4press

Π. Τσώνης: Μαζί με τον Αυγενάκη στην ομιλία του προέδρου της Ν.Δ.

4press

Στο πλευρό του Γιάννη Λέντζα και ο Γιώργος Γεωργιτσόπουλος: «Να αλλάξει σελίδα o τόπος μας και να ακολουθήσει Νέα Πορεία!»

4press