Πολιτική

Αλαλούμ ασυνεννοησίας : Α. Γεωργιάδης «Πιο δύσκολα θα ανοίξει η εστίαση»! (video)

Κάθε μέρα λένε και κάτι άλλο!

Το κυβερνητικό μπάχαλο δηλώσεων συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Ενώ χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης έλεγε ότι το λιανεμπόριο και η εστίαση θα ακολουθήσουν το άνοιγμα των σχολείων, όταν αυτό γίνει, ήρθε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης να ρίξει τη… βόμβα για την εστίαση!

«Δεν θέλω να γίνομαι μάντης κακών, αλλά καταλαβαίνετε ότι είναι πιο δύσκολο να ανοίξει η εστίαση, καθώς μας κυβερνά ο ιός», είπε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας το αλαλούμ ασυνεννοησίας στην Κυβέρνηση, η οποία δεν λέει να επιβάλει… lockdown στα στόματα των Υπουργών της, οι οποίοι την εκθέτουν συστηματικά.

«Τις αποφάσεις τις λαμβάνουμε μετά από εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Φαίνεται ότι δυστυχώς τα νούμερα δεν είναι ακόμα αυτά που θα θέλαμε. Σαφώς υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, τα οποία ελπίζω να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Πρώτα από όλα σταμάτησε η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, που ήταν αυτό που μας είχε τρομάξει όλους και άρχισε μια μικρή κάμψη, ακόμα όμως έχουμε δρόμο για να φτάσουμε στο σημείο που θα θέλαμε για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την οικονομία», τόνισε στον ΣΚΑΙ.

Κάνοντας πως καταλαβαίνει την αγωνία του κόσμου, ο κ.Γεωργιάδης είπε πως υπάρχει μια μικρή ελπίδα για το άνοιγμα της αγοράς και τα εποχικά καταστήματα: «Συμμερίζομαι απόλυτα όλη την αγωνία των ανθρώπων που βλέπουν τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν κάνει μεγάλες αγορές για να ικανοποιήσουν την υψηλή ζήτηση των εορτών και είναι φυσιολογικό να θέλουν να ανοίξουν τα καταστήματα τους, ιδιαίτερα σε ότι αφορά εποχικά προϊόντα. Ωστόσο ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορώ να δώσω, αλλά μπορώ να να πω ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα. Επιθυμία όλων μας είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, έστω και με κανόνες. Οι επόμενες 10 μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες. Οι φετινές γιορτές δε θα μοιάζουν με καμία εορταστική περίοδο. Ούτε συνωστισμός μπορεί να υπάρξει ούτε μεγάλα τραπέζια ούτε ρεβεγιόν».

Related posts

ΑΥΤΟΙ είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα

4press

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε απόσυρση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

4press

Ημερίδα ” Κοινωνική Αλληλεγγύη και Υγεία” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για τον ευαίσθητο τομέα της υγείας και την διαρκή στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

4press