Πολιτική

Ασπασία Καρέλα : Ο Βιολογικός καθαρισμός ένα σημαντικό έργο που δεν πρέπει να κωλυσιεργεί

Η υποψήφια Δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου “πρωτεύουσα ξανά” δήλωσε:

Μία βόλτα στο Νέο λιμάνι της Πάτρας αρκεί για να διαπιστώσουμε πόσες παρεμβάσεις χρειάζονται ακόμη ώστε αυτό το σημαντικό κομμάτι της Πόλης μας να αξιοποιηθεί και από πλευράς καλαισθησίας στην ακτή της θάλασσας ,ιδιαίτερα στα σημεία που περιλαμβάνουν την ακτίνα του Νότιου Πάρκου έως τον Φάρο.

Επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι και οι οσμές που αναδύονται λόγω των λυμάτων.Πόσες φορές η όμορφη βόλτα εκατοντάδων Πατρινών γίνεται ασφυκτική και δυσάρεστη λόγω της δυσοσμίας που έρχεται από τη θάλασσα.

Παρά το ότι φτιάχτηκε δίκτυο αποχέτευσης και λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός ,εντούτοις δεν είναι όλος ο Δήμος της Πάτρας συνδεδεμένος.

Το μεγαλύτερο μέρος των αστικών λυμάτων καταλήγει στη θάλασσα μπροστά στο Νότιο Πάρκο.

Οι αγωγοί που καταλήγουν στη θάλασσα είναι ορατοί στον επισκέπτη παρόλα που έχει γίνει επιμήκυσνη τα τελευταία χρόνια να πέφτουν  βαθιά στη θάλασσα ,το πρόβλημα υπάρχει.

Η κατασκευή επέκτασης των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού ,έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ,όμως βλέπουμε να καθυστερεί και θα πρέπει εκεί να πιέσουμε για την ταχύτατη υλοποίηση ενός τόσου σημαντικού έργου για το κέντρο της  Πόλης, φυσικά και για τα υπόλοιπα διαμερίσματα της Πάτρας.

Ο Βιολογικός καθαρισμός θα σταματήσει την επιβάρυνση του Πατραϊκού κόλπου από τα λύματα και θα τον καθαρίσει εντελώς. Αυτό σημαίνει πολλά για το περιβάλλον,αλλά θα διευκολυνθεί και ο κάτοικος του κέντρου να κάνει μπάνιο ακόμα και στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα.

Θα σταματήσει  η ταλαιπωρία των μακρινών αποστάσεων για τους κατοίκους του κέντρου  και με οικονομικό όφελος  θα  απολαμβάνουν τα θαλασσινά  μπάνια τους .

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν θα πρέπει να είναι αιτία κωλυσιεργίας ενός τόσο σημαντικού έργου,αλλά αγώνας διεκδίκησης για ταχύτατη υλοποίηση του.

H κυρία Ασπασία Καρέλα συνόδευσε το άρθρο με τις ακόλουθες φωτογραφίες

Related posts

Κλείνει η Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη με απόφαση Χαρδαλιά

4press

Δραγασάκης: “Η δυσαρέστηση του Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ικανότητά της να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας”

4press

Πειθαρχία και μετά την άρση μέτρων τονίζει ο Μόσιαλος

4press