Πολιτική

Αφησε «θαύμα» στη Σκύρο -Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα σε μια 5ετία, το νησί της Εύβοιας καθιερώθηκε ως το πιο πετυχημένο παράδειγμα τοπικής ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο, σημείωσε απανωτά ρεκόρ επισκεπτών, κέρδισε βραβεύσεις, πέτυχε διεθνή πρωτοσέλιδα, φιλοξένησε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Σύμφωνα, με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (Global Sustainable Tourism Council-GSTC), το «θαύμα» της Σκύρου οφείλεται στο μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η Σκύρος και στηρίζεται στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής παράδοσης, που αποτελεί συνταγή επιτυχίας για κάθε προορισμό με αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Πίσω από όλη αυτή την επιτυχημένη πορεία βρίσκεται ο 40άρης απερχόμενος δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης, που μαζί με τους συνεργάτες του, σχεδίασε και υλοποίησε σε χρόνο-ρεκόρ αυτή την καινοτόμα στρατηγική ανάπτυξης, που κατάφερε να αναβαθμίσει την εικόνα του νησιού με πολλαπλά οφέλη για όλη την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Ο Χατζηγιαννάκης αποφάσισε να μην διεκδικήσει ξανά τον δημαρχιακό θώκο στις πρόσφατες εκλογές, αφού, όπως τονίζει, θέλει να ρίξει το βάρος των προσπαθειών του συνολικά για την αναβάθμιση του προορισμού της Εύβοιας. Γι’ αυτό θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Εύβοιας για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, με στόχο να φέρει στο προσκήνιο τα τοπικά θέματα της περιοχής.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης με τον Αλέξη Τσίπρα
Πάντως, η Σκύρος, βάσει των τελευταίων στοιχείων, αναμένεται να σπάσει νέο ρεκόρ επισκεπτών και φέτος το καλοκαίρι. Σημειώνεται ότι με αύξηση πάνω από 40% σε επισκέπτες την τελευταία τριετία και με σειρά σημαντικών βραβείων διεθνώς, όπως το παγκόσμιο βραβείο κοινού στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου, η Σκύρος αποτελεί έναν από τους πιο ανερχόμενους προορισμούς για Έλληνες και ξένους τουρίστες που επισκέπτονται μαζικά το νησί τα τελευταία χρόνια, ωφελώντας θεαματικά και την τουριστική ανάπτυξη της Εύβοιας.

Το νησί της Σκύρου
Μάλιστα, το νησί της Εύβοιας έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς όσων επιλέγουν έναν πιο εναλλακτικό και «πράσινο» τρόπο διακοπών. Επιστέγασμα θεωρείται η βράβευση του νησιού ως ένας από τους 100 κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς αειφορίας και «πράσινου τουρισμού» στον κόσμο το 2018, σύμφωνα με την Green Destinations.

Στον σχεδιασμό ενεργειακής αναβάθμισης της Σκύρου, επίσης, εντάσσεται η δημιουργία του πρώτου «πράσινου» σχολείου που θα πληροί τα πιο αυστηρά διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα, όπως αυτά οριοθετούνται από το πρόγραμμα «Green Destinations», το οποίο υποστηρίζει προορισμούς ανά τον κόσμο να βελτιωθούν με βάση τα παγκόσμια κριτήρια και τους στόχους που αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη. Επιπλέον, στο νησί της Σκύρου οργανώθηκε το λεγόμενο «πράσινο Davos», το Παγκόσμιο Συνέδριο για Αειφόρους Προορισμούς, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού Global Sustainable Tourism Council-GSTC, με εκπροσώπους φορέων πράσινης ανάπτυξης, όπως διαχειριστών, δημόσιων λειτουργών και συμβούλων προορισμών, φορέων σχεδιασμού πολιτικής και τοπικών φορέων απ’ όλον τον κόσμο.

Related posts

Σκληρή αντιπαράθεση Σύριζα – ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τα δάνεια των κομμάτων

4press

Ανδρέας Μπουχέλος: Μαζί με τον Σπύρο Μυλωνά – Δείτε το σποτ

4press

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης – Β γύρος: Σε 9 από 52 Ε.Τ. – Προηγείται ο Γιάννης Λέντζας

4press