Πολιτική

Διαμαντής Κανελλόπουλος: Πρέπει ο Δήμος Ερυμάνθου να γίνει φιλικός στα ΑμΕΑ !

O επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο” Διαμαντής Κανελλόπουλος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Το θέμα της ημέρας είναι “η πλήρης συμμετοχή και ισότητα”, η οποία ορίζεται ως το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών, και να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη.

Είναι γεγονός πως ο Δήμος Ερυμάνθου δεν είναι προσβάσιμος για τους ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα ή οποιαδήποτε άλλη αναπηρία και δίνουν μάχη καθημερινά για να κυκλοφορήσουν σ’ ένα μέρος αφιλόξενο. Γι’ αυτό το λόγο είναι αναγκαίος ο προγραμματισμός και η χάραξη της πολιτικής αποκατάστασης προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία, η λήψη αναγκαίων μέτρων και η εκστρατεία ενημέρωσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων. Πρέπει ο Δήμος Ερυμάνθου να γίνει φιλικός απέναντι στα ΑμΕΑ και να διευκολύνει την καθημερινότητά τους.

Related posts

Ανδρέας Ριζούλης: “Έγιναν πολλά, πρεπει να γίνουν περισσότερα”

4press

Επαφές Φ. Ζαΐμη στις Βρυξέλλες

4press

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Μένουμε Σπίτι! Έχουμε Νερό!

4press