Πολιτική

Η Ν.Δ. σχολιάζει την ένταση με την Τουρκία με Μητσοτάκη

Στον απόηχο των δηλώσεων του πρωθυπουργού για την ένταση με την Τουρκία και τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η Νέα Δημοκρατία τοποθετείται υπενθυμίζοντας δύο πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Πειραιώς, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα υπενθυμίζει τις εξής τοποθετήσεις του προέδρου της Ν.Δ.

«Από τη στιγμή που η Τουρκία επιλέγει ή τελικά επιλέξει να κάνει γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, να αμφισβητήσει ευθέως δηλαδή τα κυριαρχικά της δικαιώματα, είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε χειροπιαστά αντίποινα απέναντι στην Τουρκία. Για αυτό και ναι, θέτω στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, εφόσον επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική» (14/5/19 Σκαι).

«Δεν είναι η δουλειά μου ούτε να κάνω εκτιμήσεις, ούτε να φοβάμαι. Η δουλειά μου είναι να δρω. Έχω πει ξεκάθαρα ότι αν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. Και αυτή θα είναι η θέση με την οποία θα προσέλθω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» (22/5/19 News247).TAGS

Related posts

Στη «Νέα Πορεία» η Ευρυδίκη Μορτάκη-Σταυροπούλου: «Ο Γιάννης Λέντζας είναι η μοναδική επιλογή που έχει ο τόπος μας»

4press

Νίκος Πετρόπουλος : Ώρα μεγάλης ευθύνης για τον τόπο μας

4press

Γεωργία Ντάτσικα: “Η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια”

4press