Πολιτική

«Καπνός» το περίφημο πουγκί Νικολάου- 7,6 εκατ. ευρώ μόνο οι δικαστικές αποφάσεις κατά του Δήμου

Εν μέσω εντάσεων πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας για τα οικονομικά του Δήμου το βράδυ της Δευτέρας.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν:

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων (Ισολογισμός – Απολογισμός Αποτελέσματα Χρήσεως) Οικονομικού Έτους 2018 του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Όπως αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμος βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ενώ μόνο οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν φθάσει στο Δήμο από εργολάβους και προμηθευτές αγγίζουν τα 7,6 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο δήμος σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά εργολάβων, καθώς εκτιμά ότι πρόκειται όπως είπε χαρακτηριστικά για «βιομηχανία εξαπάτησης». «Δεν μπορεί να τους χρωστάει ο δήμος και να το θυμούνται δέκα χρόνια μετά… χωρίς στην ουσία να έχουν κάνει και κάτι. Θα μετανιώσουν πικρά όσοι μας νομίζουν καφενείο. Τους προειδοποιώ όλους. Ο δήμος θα κινηθεί νομικά εναντίον τους. Δεν μπορεί να κοροϊδεύουν χωρίς να έχουν κάνει έργο και να παίζουν στις πλάτες του δήμου, εις βάρος του πολίτη», είπε ο κ. Μυλωνάς αναφερόμενος στο τεράστιο ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις δικαστικές υποθέσεις, βάσει των οποίων, προμηθευτές ζητούν χρήματα από παλαιότερες συμβάσεις έργων, αλλά και προφορικές αναθέσεις.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 

Related posts

Μπακογιάννης για φωτιά στην Εύβοια: Καλύτερη είναι η εικόνα σήμερα -Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή

4press

ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ: “Το Brexit θα ήταν μια αέναη διαδικασία όπως το μαρτύριο του Προμηθέα”

4press

Με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά o Γιώργος Σιγαλός

4press