Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαγορεύει τις προσλήψεις συζύγων – παιδιών υπουργών και στελεχών

Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60

Κάθε υπουργός, στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στον φάκελο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. Επίσης, σε όλο το κυβερνητικό σχήμα – υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς – θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλος, οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που θα μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Related posts

Επίσκεψη Νεκτάριου Φαρμάκη στο ΣΕΑ Ψαθόπυργου για Ολυμπία Οδό ,η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων της, θα φέρει την πραγματική ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα

4press

Ο Τρύφωνας Φωτόπουλος στους εορτασμούς στην Μονή Αγ. Νικολάου στα Σπάτα

4press

43 Θέματα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Πάτρας – Προσλήψεις για το “Βοήθεια στο σπίτι”

4press