Πολιτική

Λαγκάρντ: Υπάρχει ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη αν το lockdown τελειώσει τον Μάρτιο

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι η πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για οικονομική ανάκαμψη φέτος παραμένει, παρά τους νέους περιορισμούς στη δραστηριότητα σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα θα αρθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

«Οι τελευταίες μας προβλέψεις τον Δεκέμβριο εξακολουθούν να είναι εύλογες», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξή του στο συνέδριο του Reuters. «Η πρόβλεψή μας βασίζεται σε μέτρα περιορισμού και lockdown έως το τέλος του πρώτου τριμήνου.»

Η ίδια πρόσθεσε ότι θα είναι «ανησυχητικό» εάν συνεχιστεί ο περιορισμός των οικονομικών δραστηριοτήτων και το δεύτερο τρίμηνο. «Θα είναι πολύ ανησυχητικό σε επίπεδο οικονομίας αν δεν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα τον Μάρτιο» δήλωσε, αν και αυτό δεν αφορά την Ελλάδα.

Τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν τον Ιούνιο όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Όσο για το αν είναι υποχρεωτικά ή όχι τα εμβόλια, η πρόταση που διατύπωσε χθες ο ίδιος για «πιστοποιητικό εμβολιασμού» δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το αν θα είναι ή όχι υποχρεωτικά.

Related posts

Υποψήφιος με τον Γιάννη Λέντζα ο Κώστας Βαρβαρέσος: «Ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλη μέρα χαμένη»

4press

Νίκη Κεραμέως: “Θα προβλεφθούν εξαιρέσεις στην κατάργηση των αιώνιων φοιτητών”

4press

Γεωργία Ντάτσικα: “Η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια”

4press