Πολιτική

Μήνυμα Διαμαντή Κανελλόπουλου για το Πολυτεχνείο

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο” Διαμαντής Κανελλόπουλος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία». Αιτήματα που μοιάζουν τόσο παρωχημένα, μα είναι ταυτόχρονα και τόσο επίκαιρα. Εν έτει 2020 σχεδόν και ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να καταστήσουμε δεδομένα τα αυτονόητα, τις πρωταρχικές ανάγκες της ανθρώπινης ύπαρξης.
Η ημέρα αυτή αποτελεί για το έθνος μας την ιδανική ευκαιρία να φέρουμε στο προσκήνιο την εξύμνηση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας λόγου, της σημασίας της απαλλαγής της κοινωνίας μας από κάθε είδους φασισμό, ως απολύτως απαραίτητων για την αξιοπρεπή μας διαβίωση.
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε όσους πολέμησαν για τις αξίες και τα ιδανικά τους, θέτοντας σε κίνδυνο τη ελευθερία και τη σωματική τους ακεραιότητα. Τι σημασία έχουν άλλωστε τα τελευταία αν δεν τα απολαμβάνουμε σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον;
Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, οφείλουμε να δώσουμε και εμείς τον δικό μας αντιφασιστικό αγώνα, γιατί σε περιόδους κρίση αυξάνονται όσοι έχουν ροπή στις ακροδεξιές πρακτικές και ιδεολογίες. Ας μην αφήσουμε τους εαυτούς μας να γίνουν θύματα του εκφυλισμού και της αλλοτρίωσης της δημοκρατίας, ας μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη: Λαός που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Ποτέ λοιπόν ξανά φασισμός, ποτέ ξανά δικτάτορες στην εξουσία και πολίτες-πιόνια και έρμαια των καταστάσεων που δεν διεκδικούν την ηγεσία που τους αξίζει. Ο φόρος τιμής στους φοιτητές του τότε, είναι να μην εφησυχαζόμαστε ποτέ στις συνθήκες της κατ´επίφαση δημοκρατίας που έχουμε σήμερα.

Related posts

Απάντηση – ενημέρωση του προέδρου της κοινότητας Ριόλου στον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας.

4press

Αθηνά Τραχήλη: Η Ν.Δ. δεν παίζει με την Υγεία

4press

Πάτρα: Δεκαπέντε προτάσεις για το Καρναβάλι από την παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ του Γιώργου Ρώρου

4press