Πολιτική

Ο Μιχάλης Μπεκίρης διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή

Πρώην βουλευτής και υπουργός, ο Μιχάλης Μπεκίρης επιστρέφει στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη – Αναλαμβάνει ειδικό ρόλο και αυξημένες αρμοδιότητες

Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής και υπουργός, Μιχάλης Μπεκίρης, που διατηρεί μακροχρόνια φιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο κ. Μπεκίρης είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Μεταφορών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναλαμβάνει ειδικό ρόλο και αυξημένες αρμοδιότητες. Τον Ιανουάριο του 2016, μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπεκίρης, είχε αναλάβει διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Αργότερα, τον διαδέχθηκε ο Στέλιος Πέτσας, νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Για πρώτη φορά, ο Μιχάλης Μπεκίρης εξελέγη βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 2004. Επανεξελέγη το 2007 και το 2009, πρώτος μάλιστα σε ψήφους από το κόμμα του. Στις εκλογές του 2012 δεν εξελέγη, ενώ την περίοδο 2004-2007 είχε διατελέσει γραμματέας του προεδρείου της Βουλής.

Ο Μιχάλης Μπεκίρης γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1971 στην Πάτρα και είναι γιος του πρώην βουλευτή και υπουργού Βασίλη Μπεκίρη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν υφυπουργός Μεταφορών.

Related posts

O Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στο Αίγιο τα Θεοφάνεια

4press

Λαγκάρντ για την ΕΚΤ – Φον ντερ Λάιεν – για τη θέση της διαδόχου του Γιούνκερ

4press

Ο Αναστάσιος Στεργιόπουλος υποψήφιος με την παράταξη του Σπ. Μυλωνά

4press