Πολιτική

Παγώνουν προσωρινά οι διαδικασίες επίταξης στα νησιά για κλειστές δομές για τους πρόσφυγες

Παγώνει έως την επόμενη Δευτέρα η διαδικασία επίταξης εκτάσεων στα νησιά, για τη δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, τονίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη προκειμένου να υπάρξει χρόνος για διάλογο με τους τοπικούς φορείς. Μάλιστα, ανέφερε ότι πρότεινε στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να συναντηθούν την Παρασκευή ή το Σάββατο, όταν ο ίδιος επιστρέψει από το Βερολίνο και ο κ. Μουτζούρης από τις Βρυξέλλες, ώστε να μην καθυστερήσει η διαδικασία του διαλόγου.

«Όσο διαρκεί η επίταξη δεν κάνουμε κανένα διάλογο… Θα κάνουμε διάλογο από μηδενική βάση γιατί μπορούμε να βρούμε μια πιο έξυπνη λύση», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ακόμη ότι η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια. Τόνισε επίσης ότι δεσμεύεται πως θα κλείσουν οι σημερινές δομές και δεν θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί.

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του μέτρου της επίταξης εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στους νησιώτες, με τις αντιδράσεις σε Χίο και Λέσβο τις προηγούμενες ημέρες να είναι ιδιαίτερα έντονες.

Related posts

Ποιος είναι ο Δημήτρης Μπαρμπούνης – Σύντομο βιογραφικό

4press

Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής: Για πρώτη φορά η Ε.Ε. στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία (φώτο)

4press

Χάος στο ΚΙΝΑΛ: Όλα θα κριθούν την 8η Ιουλίου – Διχασμός, εσωστρέφεια και κίνδυνος νέου διαμελισμού

4press