Πολιτική

Πώς αποφάσισε το «ξήλωμα» του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Με συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του ξεκίνησε τη νέα του θητεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο νέος υπουργός του Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Εξάλλου από το συγκεκριμένο πόστο έχει περάσει τέσσερις φορές, ξέρει καλά τα θέματα εγκληματικότητας και τρομοκρατίας και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις εκ των έσω.

Στην πρώτη σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ -όπου συζητήθηκε η στελέχωση των υπηρεσιών- δεν κλήθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη και αυτό αποτέλεσε οιωνό για τις ριζικές αλλαγές που θέλει να κάνει στο υπουργείο και συγκεκριμένα στα υψηλά κλιμάκια.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε στη συνέχεια και έλαβε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου. Σήμερα μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση για την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, μια ανακοίνωση αιχμηρή.

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας.

Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους.

Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος».

Ερωτηματικό παραμένει το ποιος θα αντικαταστήσει τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι να γίνουν οι έκτακτες κρίσεις στο Σώμα. Έντονα ακούγεται το όνομα του αντιστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος είναι και υπαρχηγός του Σώματος.

Ο νέος υπουργός υπάρχει περίπτωση να επιλέξει η κεφαλή της ΕΛ.ΑΣ να είναι από χαμηλότερους βαθμούς. Για παράδειγμα ο κ. Φώτης Νασιάκος, που ήταν αρχηγός όταν εξαρθρώθηκε η 17Ν (συμμετείχε και στην χθεσινή σύσκεψη) όταν είχε αναλάβει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν αντιστράτηγος (από τους πιο χαμηλόβαθμους αξιωματικούς).

Κατά την υπουργία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τα προηγούμενα χρόνια είχαν συμβεί τα λιγότερα τροχαία ατυχήματα και είχαν εκδηλωθεί οι λιγότερες πυρκαγιές.

Related posts

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε απόσυρση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

4press

ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΡΕΛΑ υποψήφια Δημοτική σύμβουλος: “Ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει τα περίπτερα που οδηγούνται σε ολοκληρωτικό αφανισμό με ότι συνεπάγεται για την τοπική οικονομία”

4press

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο με έντονα συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα

4press