Πολιτική

«Στον αέρα» αφήνει 4.000 κληρικούς ο Γαβρόγλου

«Στον αέρα» αφήνει ο Κώστας Γαβρόγλου 4.000 κληρικούς, επικαλούμενος νόμο του 1945.

Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στη Βουλή, δήλωσε ότι «οι οργανικές θέσεις ιερέων είναι 6.000 και ούτε μια παραπάνω». Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 4.000 ιερωμένοι (μισθοδοτούνται 10.400) θα βρίσκονταν σε πιθανό έλεγχο του ελεγκτικού συμβουλίου «στον αέρα».

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι σήμερα μισθοδοτούνται άγαμοι κληρικοί και ιερομόναχοι και ζήτησε από την αντιπολίτευση επιτακτικά να τοποθετηθεί για το αν αυτό είναι σωστό. 

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος μίλησε για συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου «κάτω από το τραπέζι», ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η παραπάνω παθογένεια είναι ένα από τα ζητήματα που θα διόρθωνε η εν λόγω συμφωνία.

Επιπλέον τόνισε πως το πλαίσιο συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό, αυτή την παθογένεια είχε σκοπόν να διορθώσει, καλώντας τα κόμματα να πάρουν θέση.

Η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Κυριαζίδης περί συμφωνίας «κάτω από το τραπέζι» προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γαβρόγλου ο οποίος σε υψηλό τόνο απάντησε: «Ντροπή σας! Ντροπή σας! Κάτω από το τραπέζι; Είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα να μιλάτε με αυτόν τον τρόπο; Τα «κάτω από το τραπέζι» είναι επί άλλων κυβερνήσεων. Εχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα και ζητάω να το πάρετε πίσω. Συμφωνία κάτω από το τραπέζι ανάμεσα στον πρωθυπουργό μιας δημοκρατικά εκλεγμένης χώρας και ενός Αρχιεπισκόπου; Αυτά δεν πρέπει να λέγονται».

Related posts

Εναλλακτικές δράσεις για την Πρωτομαγιά στο “σπιράλ

4press

Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης: Μαζί με την μικρή του κόρη ψήφισε ο Γιάννης Λέντζας – Το μήνυμά του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

4press

Μήνυμα υποψήφιου Δημάρχου Ερυμάνθου Διαμαντή Κανελλόπουλου για το Πάσχα

4press