Πολιτική

«Στο τραπέζι» οι επενδύσεις από ΗΠΑ στη συνάντηση με Ρος

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το Μαξίμου στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας και η στενότερη συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στον εμπορικό τομέα.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Ρος το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα της ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας στον οικονομικό τομέα και στην απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις, με την αμερικανική πλευρά να επισημαίνει τα πρώτα δείγματα αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ο κ. Μητσοτάκης που αρχικά παρουσίασε όλο το πλέγμα των εμβληματικών επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί, έθεσε και το ζήτημα της εξαίρεσης από τους αμερικανικούς δασμούς του ελληνικού ελαιολάδου, κατά την εξαγωγή του στις ΗΠΑ.

Στη συνάντηση που, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρώπης – ΗΠΑ, αλλά και ζητήματα διεθνούς εμπορίου.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός συναντήθηκε με τον Αδ. Γεωργιάδη, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

«Παρουσιάσαμε και τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζουμε, ο οποίος κατενθουσίασε τους Αμερικανούς γιατί κι εκείνοι είπαν ότι μ’ αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταμορφώνει τη χώρα και έρχεται η ώρα να έλθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης.

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων@MinDevGR

Συνάντηση Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. @AdonisGeorgiadi, με τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, @SecretaryRoss , παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, @USAmbPyatt http://www.mindev.gov.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%8d-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%cf%84%cf%85%ce%be%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%b4%cf%8d/ …

View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter

551:39 PM – Sep 5, 2019Twitter Ads info and privacy23 people are talking about this

Τη συνάντηση σχολίασε μέσω Twitter ο κ. Πάϊατ, λέγοντας πως ήταν άριστη η συνάντηση σχετικά με τα σχέδια για κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις από τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια αναφέρει ότι είναι ισχυρό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το Ελληνικό αλλά και για τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις καθώς και για το έργο της διμερούς εμπορικής και επενδυτικής ομάδας εργασίας.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρίστος Δήμας, Νίκος Παπαθανάσης, Γιάννης Τσακίρης, Κώστας Φραγκογιάννης και αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός και ο Αμερικανός υπουργός ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 25 Σεπτεμβρίου, οπότε ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ τη Νέα Υόρκη και θα είναι προσκεκλημένος του κ. Ρος σε γεύμα με Αμερικανούς Επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Related posts

O πρωθυπουργός εγκαινιάζει την ΔΕΘ με θετικό momentum

4press

Η Ελένη Ταπεινού επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας

4press

Ιδιαίτερα προκλητικές οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

4press