Πολιτική

Συνταξιούχοι: Με κυβέρνηση Ν.Δ. θα ζουν με αξιοπρέπεια

H υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ελένη Ταπεινού προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Οι συνταξιούχοι ,η ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα έχει γίνει το μήλο της Έριδος για ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς. Οι απόμαχοι και κουρασμένοι της ζωής δέχονται ένα διαρκές μπούλιγκ με απειλές για τις συντάξεις.

Οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας που τόσα χρόνια πάλεψαν και δούλεψαν στη ζωή τους, την ώρα που επιβάλλεται να είναι ήρεμοι και να δρέψουν τους καρπούς του μόχθου τους είναι σε μια διαρκή ανασφάλεια.

Τώρα ελέω εκλογών έχουν γίνει και έχουν ειπωθεί διάφορα για τις συντάξεις και για το ρόλο της Νέας Δημοκρατίας για το τι θα πράξει για αυτή την κοινωνική ομάδα όταν ανέβει στην κυβέρνηση. Όλα αυτά που έχουν ακουστεί για κόψιμο των συντάξεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αναληθή ,εξάλλου και ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει μιλήσει και τοποθετηθεί δημόσια για αυτό το θέμα.

Έχει διευκρινίσει ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ θα διατηρήσει την παροχή βοήθειας, αλλά θα φροντίσει τα χρήματα να δίνονται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα κι όχι από το υστέρημα των πολιτών που προκύπτει από την υπερφορολόγηση.

Αυτό που θα πρέπει να συζητηθεί είναι το πότε θα καταβάλλεται αυτή η βοήθεια, είπε, καθώς ο μοναδικός λόγος που φέτος πιστώθηκε την άνοιξη ήταν επειδή η κυβέρνηση ήθελε να δώσει χρήματα πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Αλλά και η 13η σύνταξη ήταν μία «ξεδιάντροπη» προεκλογική κίνηση του Μεγάρου Μαξίμου, γιατί το κονδύλι θα ήταν υπερδιπλάσιο και θα είχε εγκριθεί τα Χριστούγεννα, κι όχι την άνοιξη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ν.Δ. θα επαναφέρει σε όλους τους συνταξιούχους το αίσθημα της ασφάλειας και της σταθερότητας. Μάλιστα, στόχος μας είναι να θα δρομολογηθεί, όπως τόνισε ο πρόεδρός μας, ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης των συνταξιούχων. Με την πολιτική που θα χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι συνταξιούχοι θα ζουν με αξιοπρέπεια και θα πάψουν να ανησυχούν για το μέλλον.

Related posts

Φεύγει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου

4press

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε τουρκική γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ

4press

Ασπασία Καρέλα υποψήφια Δημοτική σύμβουλος :”Βοήθεια του Δήμου στους συλλόγους ,μέσα από την αλληλοϋποστήριξη αναβαθμίζεται η Πόλη”

4press