Πολιτική

Σύσφιξη σχέσεων με την Πρυτανεία σε προγράμματα & δράσεις έρευνας & καινοτομίας ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης

Η σημασία της συνεχούς επικοινωνίας, της συνεννόησης και της στενής παρακολούθησης όλων των δράσεων που γίνονται  σε συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με το Πανεπιστήμιο Πατρών ήταν το συμπέρασμα της πρόσφατης συνεδρίασης που έγινε διαδικτυακά μεταξύ των δύο φορέων. Ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης εξήγησε την ανάγκη να ενισχυθεί η γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Πρυτανείας και Περιφέρειας διότι μέσα από τη σύσφιξη σχέσεων και το γόνιμο διάλογο θα γίνεται καλύτερος συντονισμός. 

Στην τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Καθηγητής Π. Δημόπουλος με το Πρύτανη, Καθηγητή Χ. Μπούρα συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φ. Ζαΐμη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Δυτικής Ελλάδας Κοσμήτορα του ΕΑΠ κ. Ι. Καλαβρουζιώτη και τον συνεργάτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (ΠΔΕ) κ. Γ. Κανακάρη συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας σε ερευνητικά προγράμματα και άλλες δραστηριότητες.

Επίσης, συμφωνήθηκε και η πιο ενεργή συμμετοχή της ΠΔΕ στην έκθεση  καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας PatrasIQ και στο μελλοντικό εταιρικό σχήμα που θα προκύψει.

«Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Για να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα απαιτείται κοινή προσπάθεια και στενή παρακολούθηση των έργων που αναλαμβάνουμε προς υλοποίηση», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

O πρόεδρος  του ΠΣΕΚ, Κοσμήτορας του ΕΑΠ κ. Ι. Καλαβρουζιώτης δήλωσε: «Η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη, ιδίως μέσω των συνεργασιών.  Έτσι, μέσα στους στόχους του  Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας είναι να δουλέψουμε μαζί με τα δύο Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδος».

Related posts

Βασικές αλλαγές στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση- Πως θα λειτουργεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

4press

Απόψε το βράδυ η κεντρική ομιλία του Γιάννη Λέντζα στη Βάρδα

4press

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης επικεφαλής αντιπροσωπείας βουλευτών και στελεχών στην Κέρκυρα

4press