Πολιτική

Το γάντι στον Πρωθυπουργό ρίχνει ο Αλ. Τσίπρας: «Στην αρχή αφαίρεσαν τον ΑΜΚΑ, αργότερα μίλησαν για εισβολείς, σήμερα αναρωτιέμαι πώς θα αντιδράσουν…»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια γενική αποτίμηση των χειρισμών της κυβέρνησης με αφορμή την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση την ίδια ώρα που η Κουμουνδούρου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Το γάντι στον Κυρ. Μητσοτάκη ρίχνει ο Αλ. Τσίπρας με αφορμή την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση καλώντας τον να απομονώσει και να καταδικάσει δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του.

Με ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια γενική αποτίμηση των χειρισμών της κυβέρνησης την ίδια ώρα που η Κουμουνδούρου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την την ομολογία του ότι «η κατάσταση στα νησιά είναι πέρα από κάθε διαχείριση».

Ο Αλέξης Τσίπρας γυρνά πίσω το χρόνο, στις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία, γράφοντας:

«Στη αρχή αφαίρεσαν τον ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και το δικαίωμα από τα προσφυγόπουλα να εγγραφούν στα σχολεία.

Αργότερα μίλησαν για εισβολείς που θα τους αντιμετωπίσουν ακόμη και στη θάλασσα.

Μετά είδαν αμήχανοι ξεχασμένους «Μακεδονομάχους» να βγαίνουν με τις περικεφαλαίες στους δρόμους για να αποτρέψουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα μέρη τους.

Προχθές βουλευτές τους επικρότησαν κάποιους ανεγκέφαλους σαδιστές στα Διαβατά που επιχειρούν την προσβολή και την ταπείνωση του θρησκευτικού αισθήματος δυστυχισμένων ανθρώπων.

Και σήμερα αναρωτιέμαι πώς και εάν θα αντιδράσουν στην είδηση ότι φασίστες στη Θεσσαλονίκη χαράκωσαν ένα προσφυγόπουλο που έκανε το λάθος να πάει στο σχολείο του».

Ο τέως πρωθυπουργός στο σχόλιο-παρέμβαση προσθέτει: «Όταν τόσα χρόνια λαϊκίζεις χυδαία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα, τις μεγαλοστομίες και τα ψέματά σου. Έρχεσαι αντιμέτωπος και με τα πιο σκοτεινά, ρατσιστικά αντανακλαστικά που ξέθαψες και εξέθρεψες για λίγα ψηφαλάκια» καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έστω και τώρα, να καταλάβει ότι «η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι επικοινωνία» να σταματήσει «να πατάει σε δυο βάρκες και να χαϊδεύει τα αυτιά όσων βάζουν εμπόδιο στη λογική» και να «απομονώσει και καταδικάσει επιτέλους δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του».

Στον πρώην πρωθυπουργό απάντησαν κύκλοι από τη Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τα εξής:

«Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει το ρόλο του σχολιαστή στα social media, τα fake news και τον γνωστό λαϊκισμό του. Σε μόλις τρεις μήνες δείχνει να έχει ξεχάσει τις Μόριες που παρέδωσε. Με το γνωστό θράσος του θέλει να γίνει και τιμητής. Οι Έλληνες όμως θυμούνται τα έργα και τις ημέρες του κι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κινηθεί δυναμικά για να δώσει λύσεις.»

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςμιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, μίλησε για «ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο» υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό. Έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης»

Η τοποθέτηση του υπουργού δεν έμεινε ασχολίαστη από την Κουμουνδούρου. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διαχειριστεί ένα σύνθετο ζήτημα με όρους ανθρωπιάς αλλά και αποτελεσματικότητας, ακόμα και όταν οι ροές ήταν πολλαπλάσιες των σημερινών» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκώντας σφοδρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνηση.

«Μετά από τέσσερις μήνες χαρακτηριστικής αδράνειας, η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι ροές οφείλονται σε γεωπολιτικούς λόγους. Βρίσκεται όμως πλέον αντιμέτωπη με τα αποτελέσματα της ξενοφοβικής της ρητορείας, με την οποία υποδαύλισε  τις αντιδράσεις που βλέπουμε σήμερα από  ακραίους κύκλους αλλά και από δικούς της δημάρχους» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας παράλληλα την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμει συνολικά και συλλογικά «απέναντι στις πολιτικές των κλειστών συνόρων που προωθούν οι ομογάλακτοι της ΝΔ».

Εκφράζει ανησυχία πως η κυβέρνηση «με την κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η απάντηση του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. στον ΣΥΡΙΖΑ

Tο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου θίγει τρία σημεία «που για κακή του τύχη τα απαντά με δική του ανακοίνωση για το ίδιο θέμα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζει, «μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για καταστροφική ανεπάρκεια διαχείρισης που τάχα “ομολόγησε” ο υπουργός. Το κοινοβούλιο αναφέρει πως “οι περισσότεροι βουλευτές επαίνεσαν τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αρχές της Ελλάδας”».

Επίσης, «αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, βάσει των οποίων η χώρα οδηγείται σε διεθνή απομόνωση. Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αναφέρει πως οι βουλευτές “κατέκριναν το έλλειμα αλληλεγγύης από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ”».

Τέλος, σχολιάζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοθαυμάζεται για το δικό του έργο στο προσφυγικό εξηγώντας πως διεθνοποίησε το θέμα και με πόση επάρκεια το διαχειρίστηκε. Η επάρκεια δεν σχολιάζεται, ξεχειλίζει στα στρατόπεδα και στα νησιά» και προσθέτει ότι «η καταγγελία των βουλευτών για την ντροπή της Μόριας και της Σάμου είναι αυταπόδεικτα η πιο τρανταχτή διεθνοποίηση».

Επίσης, το υπουργείο επισημαίνει ότι με την ομιλία του ο υπουργός «προκάλεσε μια ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τις ελληνικές θέσεις για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, μια ανακοίνωση που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στην δραματική κατάσταση των νησιών του Αιγαίου».

«Οι ευρωβουλευτές με την ανακοίνωσή τους ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργού», συνεχίζει και καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι δεν κατάλαβε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάλι αλλού, εξακολουθεί στον μοναχικό δρόμο ενός παράλληλου σύμπαντος, όπου όποιος διαμαρτύρεται είναι ρατσιστής, όπου το δίκαιο παραβιάζεται -και στην Γαλλία προφανώς-, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει, καταγγέλλει συλλήβδην, αδιάκριτα και ασταμάτητα. Ευτυχώς η πολιτική δεν καθορίζεται πια, η Ελλάδα δεν κυβερνάται πλέον από τον επαρκή ΣΥΡΙΖΑ».

Related posts

Ο Βαγγέλης Κων. Κυριαζόπουλος υποψήφιος με την παράταξή μας στη δημοτική ενότητα Ωλενίας

4press

O Δήμαρχος Πατρέων δίνει απαντήσεις για το φυσικό αέριο και γιατί δεν υπογράφει τη συμφωνία

4press

Τέλος από τη ΝΔ ο Θεόδωρος Γιάνναρος μετά την ρατσιστική επίθεση σε πρόσφυγα

4press