Πολιτική

Χρήστος Τσαρτόλιας: Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΟΥ 2015 ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Ο Χρήστος Τσαρτόλιας γνωστός επιστήμονας στο χώρο της υγείας αλλά και του αθλητισμού ,έχοντας πάντα τον άνθρωπο το κύριο μέλημα και με ανθρωπιστική συνείδηση κατέρχεται στις επικείμενες εθνικές εκλογές , ως υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, με το ΜΕΡΑ25 στελεχώνοντας το ψηφοδέλτιο του Γιάνη Βαρουφάκη.Εξηγεί τους λόγους για αυτή του την απόφασή , υπενθυμίζοντας, παράλληλα, την εν γένει πολυσχιδή πορεία του:
Γεννημένος το 1963 και προερχόμενος από τον χώρο της ευρύτερης αριστεράς, πέρασα τον επαγγελματικό μου βίο επί τρεις δεκαετίες μέχρι σήμερα, προσφέροντας στον άνθρωπο και έχοντας τον άνθρωπο ως μοναδικό πρόταγμα στις μάχες που έδωσα.
Η ιατρική με ευλόγησε να σώσω συνανθρώπους από παθογένειες, ενώ ο αθλητισμός και η ενασχόλησή μου με τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες όσο και με την Παναχαϊκή, ως αντιπρόεδρος της ιστορικής ομάδας, μου έδωσε την ευκαιρία να κρατήσω πολλά νέα παιδιά μακριά από τον καταστροφικό κόσμο των ναρκωτικών.

Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΟΥ 2015 ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
Το 2015, όμως, αποτέλεσε το ορόσημο μίας συνειδησιακής τομής για μένα. Η κορύφωση του οικονομικού δράματος της χώρας μας και των συνεπειών του στον κοινωνικό μας ιστό, με οδήγησε σε έναν μονόδρομο. Έναν μονόδρομο τον οποίο κάθε Έλληνας με ανθρωπιστική συνείδηση οφείλει να ακολουθήσει. Είναι αυτό ακριβώς το μονοπάτι που αναγάγει το «εγώ» σε «Εμείς» και προτάσσει το κοινό, λαϊκό συμφέρον.
Η πρώτη ερώτηση που έθεσα στον εαυτό μου μετά την οριστική αποτυχία της προσπάθειας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να διασώσει την κατάσταση μέσω του δημοψηφίσματος για το τρίτο Μνημόνιο, ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν, ήταν η αυτονόητη: Μπορούμε; Υπάρχει ελπίδα πλέον για αυτόν τον λαό, αφού κάθε έννοια δημοκρατίας καταστρατηγήθηκε, αφού το περήφανο «Όχι» μας, ανταλλάχθηκε με ένα ντροπιαστικό «Ναι» και μας έριξε σε έναν ατέρμονο κύκλο οικονομικής δυστυχίας και εθνικής υποτέλειας;
Ευτυχώς για αυτόν τον τόπο, την ίδια ερώτηση έθεσαν στον εαυτό τους πολλοί ακόμα σύντροφοι και συνοδοιπόροι, που αψηφώντας -όπως εγώ- τις ατομικές συνέπειες και τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν «οι εξεγέρσεις μας εκτός του κλίματος», όπως λέει κι ο ποιητής, πήραμε όλοι μαζί, με επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη, μια γενναία απόφαση δεδομένων των συνθηκών: Την απόφαση για Ρεαλιστική Ανυπακοή μέχρι τέλους, έναντι σε αυτό το πλάνο δουλοπρέπειας που εφαρμόζεται στη χώρα μας συντεταγμένα, με ορόσημο το μακρινό 2060, οπότε και προβλέπεται η λήξη της επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχει, λοιπόν, περιθώριο για πολιτικές εκπτώσεις και ιδεολογικούς στρουθοκαμηλισμούς. Αυτή την τεχνητή κρίση την βιώσαμε και την βιώνουμε όλοι στο πετσί μας, ανεξαρτήτου τάξης και ιδεολογίας. Οι μισθοί μειώθηκαν τραγικά και οι συντάξεις εξανεμίσθηκαν, επιχειρήσεις μικρομεσαίες έκλεισαν και κλείνουν καθημερινά, η ανεργία χτυπάει τη νεολαία, το μέλλον αυτού του τόπου και την αναγκάζει να μεταναστεύει, οι μισθοί των 400 και 500 ευρώ καθιστούν τους εργαζόμενους – δούλους, ενώ οι ατομικές συμβάσεις τονώνουν αυτό το αίσθημα δουλοπρέπειας του λαού, έναντι του κεφαλαίου και των διεθνών τραπεζών.

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ
Επιστρέφοντας το συλλογισμό μου στη θεμελιώδη ερώτηση, η απάντηση είναι τόσο αυτονόητη, όσο και η ανάγκη μας να παλέψουμε για αυτή: Μπορούμε να αντιστρέψουμε τα δεδομένα; Μπορούμε να μην ζήσουμε άλλο σαν δούλοι; Μπορούμε να διεκδικήσουμε την οικονομική ανεξαρτησία και την κοινωνική ελευθερία που δικαιούμαστε; Μπορούμε -καθώς και εγώ υπήρξα «θύμα» οικονομικής μετανάστευσης στη μακρινή Τανζανία- να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας εμείς και τα παιδιά μας και να της δώσουμε πνοή και προοπτική ευημερίας;
Ναι, μπορούμε!
Στο τιμητικό κάλεσμα που μου έγινε από τον Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να συμμετάσχω σε αυτό το ευρύ κοινωνικο-πολιτικό φάσμα, να προσφέρω κι εγώ το λιθαράκι μου στην ανιδιοτελή προσπάθεια σωτηρίας αυτού του λαού, η κοσμοαντίληψή μου, οι αριστερές καταβολές μου και η ανθρωπιστική μου δράση, μου υπέδειξαν το αυτονόητο.
Είμαι και θα είμαι εδώ για να παλέψω με όλα τα μέσα που μου διαθέτει η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, κάτω από την πολιτική και ιδεολογική σκέπη του Μετώπου Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής, προκειμένου η Ελλάδα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο που άλλοι της επέβαλαν, προκειμένου να καρπώνονται τον μόχθο και τον ιδρώτα κάθε Έλληνα πολίτη.
Είμαστε τα «ΌΧΙ» του 2015 που παρέμειναν «ΌΧΙ» και έχουν λόγο γι’ αυτό. Φέρουμε τις ρεαλιστικές λύσεις για το οικονομικό αδιέξοδο, με βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματός μας την εξής απλή συλλογιστική: Δεν επιθυμούμε τη ρήξη με τα οικονομικά καθεστώτα της Ευρώπης, αλλά δεν την φοβόμαστε κιόλας! Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα, γιατί αυτό θα αποτελέσει την αφετηρία της σωτηρίας μας. Πως, ουσιαστικά, οι Ευρωπαίοι μας έχουν περισσότερο ανάγκη, από ό,τι εμείς έχουμε αυτούς! Όσο απλοϊκό κι αν φαντάζει, είναι η απόλυτη αλήθεια, την οποία στο πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 αποδεικνύουμε με οικονομικούς όρους.
ΝΑ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ Η ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Καλώ, λοιπόν, όλους τους ψηφοφόρους της γενέτειράς μου, της Αχαΐας, να στηρίξουν αυτή την ειλικρινή και ανιδιοτελή προσπάθεια για σωτηρία.
Καλώ κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά, να κάνει την ατομική του υπέρβαση, να κλείσει τα αυτιά και τα μάτια στα ψέματα και την τρομολαγνεία των Μέσων Ενημέρωσης και των συντηρητικών πόλων του πολιτικού βίου της χώρας, για δήθεν μονόδρομο υποτέλειας στις προσταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των τραπεζών.
Καλώ κάθε ψηφοφόρο, κάθε άνθρωπο με όραμα κοινωνικής ελευθερίας και οικονομικής δικαιοσύνης να σηκώσει το κεφάλι και να πιστέψει ότι υπάρχει σωτηρία. Μια σωτηρία, που κόντρα στις προσταγές της ολιγαρχίας και των οικονομικών συμφερόντων, εμείς κρατάμε στα χέρια μας και ήρθε η ώρα να της δώσουμε ζωή.
Βάλτε πολλά χελιδόνια στην κάλπη, να έρθει η άνοιξη…

«Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι,
οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά.
Αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε
Αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά…»
Ι. Καμπανέλης

Στις 7 Ιουλίου στηρίζουμε ΜέΡΑ25
Γιατί αυτή η νύχτα κράτησε πολύ…

Related posts

Τι ισχύει για το επίδομα, τις απολύσεις και τα ενοίκια

4press

ΙΣΠΑΝΙΑ :Νίκη των Σοσιαλιστών χωρίς αυτοδυναμία, ιστορική ήττα για το Λαϊκό Κόμμα, η ακροδεξιά στη Βουλή για πρώτη φορά μετά το 1975

4press

«Καθοριστική για την επανεκκίνηση της οικονομίας των νησιών η στήριξη των επιχειρήσεων»

4press