Πολιτισμός - Lifestyle

Ένα απίστευτο ξενοδοχείο που περιστρέφεται μέσα στο νερό σχεδιάζει το Κατάρ

Το φουτουριστικό και φιλικό προς το περιβάλλον πλωτό ξενοδοχείο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Κατάρ μέχρι το 2025, θα ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή σε 24 ώρες.

Πέρα από κάθε φαντασία είναι το υπερπολυτελές, πλωτό και περιστρεφόμενο οικολογικό ξενοδοχείο που σχεδιάζεται στο Κατάρ. Το Eco-Floating Hotel έχει σχεδιαστεί από το Hayri Atak Architectural Design Studio και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Η κυκλική κατασκευή των 35.000 τετραγωνικών θα περιλαμβάνει ένα τεράστιο λόμπι στο κέντρο της, ενώ γύρω του θα υπάρχουν 152 δωμάτια με ιδιωτικά μπαλκόνια με θέα στον ωκεανό.

Το φιλόδοξο project, το οποίο θα βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Κατάρ στον Περσικό Κόλπο, είναι σχεδιασμένο για να ελαχιστοποιεί την απώλεια ενέργειας, καθώς θα διαθέτει ένα περιστρεφόμενο σύστημα που θα του επιτρέπει να κάνει μια πλήρη περιστροφή μέσα σε 24 ώρες ώστε να παράγει την δική του ενέργεια.

https://www.instagram.com/hayri.atak.arch.design.studio/?utm_source=ig_embed

Το κτήριο, που θα θυμίζει ένα τεράστιο ντόνατ, θα χρησιμοποιεί ηλιακούς συλλέκτες και ανεμογεννήτριες για την παραγωγή καθαρής ενέργειας χωρίς απόβλητα, ενώ μια στέγη σε σχήμα δίνης θα συλλέγει το βρόχινο νερό για την άρδευση του πολύ πρασίνου που προβλέπεται να περιλαμβάνει.

Related posts

Jane Fonda – Eντυπωσιακή είναι στα 81 της και αειθαλής – Κόκκινη γυαλιστερή τουαλέτα, νέα κόμμωση και διαμάντια στα χέρια (Φωτό)

4press

Πάτρα – βίντεο: Με επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις απο την σπαρταριστή κωμωδία “Είναι πολλά τα λεφτά Άλεξ”

4press

Φ. Ζαΐμης: Την ιστορία μας «ζωντάνεψε» τη Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ο Λαογραφικός Σύλλογος «Μωραΐτες εν Χορώ»

4press