Πολιτισμός - Lifestyle

Εντυπωσιακά & υπέροχα! – Αυτά είναι τα 29 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που προστέθηκαν στον κατάλογο της Unesco (φώτο)

Ολοκληρώθηκε τελικά η παιδική χαρά και το πάρκο στην περιοχή «ΕΥΑ» Στην Παραλία Πατρών.


Δείτε στο βίντεο την παρουσίαση του πάρκου με τα  δέντρα, την παιδική χαρά με ωραίες εικόνες από ψηλά με θέα τη Θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα!

Τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης, η αρχιτεκτονική του Φρανκ Λόιντ Ράιτκαι ένα παγωμένο ηφαιστειογενές τοπίο αποτελούν επίσημα πλέον μέρος των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα τελευταία 43 χρόνια, εκπρόσωποι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό (UNESCO) συναντώνται προκειμένου να αξιολογήσουν τα φυσικά και πολιτιστικά «θαύματα» σε όλο τον κόσμο που αξίζουν να φέρουν επίσημα τον χαρακτηρισμό «παγκόσμια κληρονομιά».

 20TH-CENTURY ARCHITECTURE OF FRANK LLOYD WRIGHT, U.S.

Στον κατάλογο των εμβληματικών μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς περιλαμβάνονται πλέον τα  νησιά Γκαλαπάγκος, το Μάτσου- Πίτσου και ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος στην Αυστραλία.Ορισμένες από τις τοποθεσίες απειλούνται είτε από τον υπερβολικό τουρισμό, είτε από την κλιματική αλλαγή.

Η φετινή συνάντηση της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, που πραγματοποιήθηκε στην Περιτειχισμένη πόλη Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, κατέληξε στην ένταξη 29 νέων πολιτιστικών και φυσικών σημείων στον κατάλογο – μάλιστα, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νέων εντάξεων από το 2001, γεγονός που ανέβασε τον συνολικό αριθμό του καταλόγου σε 1.121 μνημεία. 

HISTORIC CENTER OF SHEKI WITH THE KHAN’S PALACE, AZERBAIJAN

Κάθε τοποθεσία πληροί τουλάχιστον ένα από τα 10 πολιτιστικά και φυσικά κριτήρια, γεγονός που σημαίνει ότι θεωρείται είτε  ένα σημαντικό σημείο βιοποικιλότητας, είτε ένα αριστούργημα δημιουργικής ιδιοφυΐας ή ένας παραδοσιακός ανθρώπινος οικισμός, μεταξύ άλλων αξιών που διαθέτει, αναφέρει το National Geographic

Τα 29 νέα μνημεία Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

1. BAGAN, MYANMAR

2. HISTORIC CENTER OF SHEKI WITH THE KHAN’S PALACE, AZERBAIJAN

3. MIGRATORY BIRD SANCTUARIES, CHINA

4. PARATY, BRAZIL

5. VATNAJÖKULL NATIONAL PARK, ICELAND

6. KRZEMIONKI PREHISTORIC STRIPED FLINT MINING REGION, POLAND

21. FRENCH AUSTRAL LANDS AND SEAS, FRANCE

22. HYRCANIAN FORESTS, IRAN

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Related posts

Πέθανε ο θρυλικός παραγωγός της ταινίας ο «Νονός», China town, το μωρό της Ρόζμαρι (φωτό )

4press

Τζόνι Νας: Πέθανε ο Αμερικανός τραγουδιστής & ηθοποιός σε ηλικία 80 ετών

4press

Οι πρώτες φωτογραφίες πριν από την επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράνζου στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

4press