Πολιτισμός - Lifestyle

ΠΑΤΡΑ: Έναρξη Καρναβαλιού 2020 με τεχνολογία της εποχής 3D Mapping αναδεικνύοντας φαντασμαγορικά την τέχνη του παλιού σε μια μαγευτική γιορτή

Την τελετή έναρξης του Πατρινού  Καρναβαλιού κήρυξε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με τον ουρανό της Πάτρας να γεμίζει πυροτεχνήματα!

“Αγαπητοί φίλοι ξεκινάμε το καρναβάλι της Πάτρας, ήρθε η ώρα για να αρχίσουμε αυτό το μαγικό ταξίδι.

Το καρναβάλι μας θα είναι και φέτος το καλύτερο καρναβάλι στην Ελλάδα. Την διαφορά την κάνετε εσείς” ανέφερε.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανατροπή που θα πρέπει να κάνουν οι νέοι, αλλά και στον δικό της χώρο που θα έχει η Πάτρα με την ολοκλήρωση του έργου των Παλαιών Σφαγείων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι νωρίτερα είχαν μιλήσει ο επικεφαλής του πληρώματος 222 και διοργανωτής του Κρυμμένου Θησαυρού, Αρίστος Σταθόπουλος και η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή.

Ο τελάλης του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, Μαρία Αγουρίδη, ανέβηκε στη σκηνή φωνάζοντας «Ακούσατε ακούσατε» έχοντας άτυπα τον ρόλο του παρουσιαστή που πολύ σύντομα έδωσε το στίγμα της βραδιάς. Στην τελετή υπήρξαν στοιχεία που έδειξαν ότι υπάρχει κάποια διάθεση να ξεφύγουμε από τα εντελώς συνηθισμένα που ξέραμε μέχρι τώρα σε οπτικοακουστικό επίπεδο.

Νέο στοιχείο ήταν το projection 3d video mapping που μεταμόρφωσει γιορτινά την πρόσοψη του δημοτικού θεάτρου «Απόλλων» αναδεικνύοντας τα καλαίσθητα αρχιτεκτονικά και δομικά στοιχεία του ιστορικού κτιρίου με χρήση προτζέκτορα,

Φυσικά και αυτή τη φορά τα  πυροτεχνήματα είχαν την τιμητική τους ! Μετά την κήρυξη της έναρξης σειρά είχε ένα μεγάλο μουσικό πάρτι! 

    

Το 3D Mapping ήταν σίγουρα η καινοτομία της φετινής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το 3D Mapping ήταν ο προάγγελος της γιορτής που ακολούθησε στην τελετή έναρξης της πλατείας Γεωργίου. Ένα δρώμενο που περίμεναν πως και πως οι Πατρινοί καρναβαλιστές, αλλά και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου.

Δείτε ορισμένες χαρακτηριστικές φωτογραφίες από αυτό το ξεχωριστό μέρος της τελετής έναρξης.

 

 

Related posts

Η 42χρονη που έχασε τον τίτλο για τα μεγαλύτερα πόδια στον κόσμο για 0,4 πόντους (pics & vid)

4press

Σάρωσε σε τηλεθέαση το «Καφέ της Χαράς»: Στο “κόκκινο” τα νούμερα την Παραμονής της Πρωτοχρονιάς

4press

H Δυτική Ελλάδα στο 11o Φεστιβάλ Μελιού, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου

4press