Πολιτισμός - Lifestyle

Πώς θα κάνουμε τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια μας με τους νέους όρους αγοράς Click away

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφέρθηκε στο click away, το οποίο είναι μια διεθνής πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών

Το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας έχει βάλει στόχο η κυβέρνηση με σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφέρθηκε στο click away, το οποίο είναι μια διεθνής πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Γίνεται με ηλεκτρονική παραγγελία, η οποία παραλαμβάνεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος. Έτσι, αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Εναλλακτική

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, το click away ετέθη στο τραπέζι σαν εναλλακτική όταν τα εμπορικά καταστήματα ανοίξουν.

«Θέλουμε να υπάρξει μετάβαση σε μια ομαλότητα με ίσους όρους για όλη την αγορά» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αναπτύχθηκαν αντίστοιχα εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μίλησε επίσης για την Back Friday, για την οποία είπε πως υπάρχει μια κινητικότητα τις τελευταίες μέρες και συνέστησε στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους προμηθευτές.

Τέλος, είπε πως ετοιμάζεται ένα barcode διαφάνειας για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, που όσοι προμηθευτές το έχουν αποκτούν πιστοποίηση υγειούς επιχείρησης.

Related posts

Τζένιφερ Λόπεζ – Σακίρα με τα κορμάκια & τους χορούς τους – Ξεσήκωσαν την Αμερική ( ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

4press

Πάτρα: Ένα ακόμα επιτυχημένο “ΑΧΑΙΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΥΜΑ” του ΠΑΣΓ “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” – Ένα λαμπερό πάρτι με φιλανθρωπικο σκοπό.

4press

Το “φαινόμενο” Ζωζώ Σαπουντζάκη: Έσβησε 86 κεράκια με φόρεμα κόκκινο της φωτιάς

4press