Πολιτισμός - Lifestyle Υγεία & Fitness

Στην πρώτη γραμμή…η λογοθεραπεύτρια Χαρά Αναστασοπούλου – Το ταξίδι στο Δουβλίνο και το coaching

Τα επαγγελματικά ταξίδια δεν τελειώνουν για την λογοθεραπεύτρια και υποψήφια δημοτική σύμβουλο Χαρά Αναστασοπούλου. Προ ημερών βρέθηκε σε συνέδριο στο Δουβλίνο το οποίο αφορούσε το coaching mentoring και πως συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην επίτευξη διαφορετικών κοινωνικών και επαγγελματικών στόχων ως Official facilitator The Inner Game School by Tim Gallwey – Ελλάδας Κύπρου , λαμβάνοντας την σχετική βεβαίωση συμμετοχής της στις εργασίες του ευρωπαϊκού συνεδρίου .

Πιο συγκεκριμένα η Χαρά Αναστασοπούλου ανέφερε μεταξύ αλλων:
Σήμερα το περιβάλλον εργασίας γίνεται ιδιαίτερα απαιτητικό, στρεσογόνο για τους επαγγελματίες κάποιες φορές ίσως και απογοητευτικό !
Το Coaching μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες να «χτίσουν» μια «υγιή» καριέρα.
Στόχος του coaching είναι να υποστηρίξει την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη του κάθε ατόμου ώστε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας στην εργασία και στην ζωη του.Αλλά η προγύμναση /coaching δεν είναι θεραπεία (ή συμβουλευτική ή καθοδήγηση).
Ενώ το coaching αντλεί έντονα στοιχεία, προσεγγίσεις από την ψυχολογία και τις επιπτώσεις στην ευημερία, δεν έχει σχεδιαστεί για την άμεση αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων ή ζητημάτων ψυχικής υγείας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως με κατάθλιψη ή άγχος, δεν μπορούν να συμμετάσχουν ή να επωφεληθούν από την προγύμναση – αλλά σημαίνει ότι η προγύμναση δεν είναι η σωστή μέθοδος για την άμεση αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων.

Related posts

Οι άνθρωποι που συνεχώς παραπονιούνται κάνουν κακό στην υγεία σας – Πως θα τους βοηθήσετε

4press

Tο στυλ του 17χρονου μοντέλου, κόρη της Σίντι Κρόφορντ- Μόνο τζιν, t – shirt & μπλέιζερ φοράει h Kaia Gerber

4press

Στη μέση του Αρκτικού Ωκεανού, παίζονταςτη σύνθεση «Ελεγεία για την Αρκτική»

4press