Πολιτισμός - Lifestyle

Τα παιδικά χωριά SOS πραγματοποιούν διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Πάτρας των Παιδικών Χωριών SOS, διοργανώνουν την Πέμπτη στις 19/11/2020 από τις 17:00 έως τις 19.00 μέσω του διαδικτυακού χώρου Zoom, συζήτηση με τίτλο «Κάθε Παιδί Αξίζει Μια Οικογένεια».

Με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου του 1989, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών. Η συγκεκριμένη Σύμβαση αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο νομικά δεσμευτικό κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Από τότε, η 20η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Τα Παιδικά Χωριά SOS δίνουν το παρόν σε αυτή τη σπουδαία μέρα με έναν διαφορετικό τρόπο από ότι συνήθιζαν ως τώρα και με τρόπο που επιτάσσει η νέα πραγματικότητα.

Πρόγραμμα Εισηγήσεων:

17:00- 17:20 Στέργιος Σιφνιός, Κοινωνικός Λειτουργός- Διευθυντής Συνηγορίας «Το Δικαίωμα στην Οικογένεια».

17:20- 17:40 Γιώργος Μόσχος, πρώην Συνήγορος του Παιδιού, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12) «Το δικαίωμα των παιδιών στη συμμετοχή και στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης τους: Βήματα, αντιστάσεις και προκλήσεις της Ελληνικής κοινωνίας».

17:40- 18:00 Εμμανουήλ Χ. Σουρής Ψυχολόγος- Κοινωνικός Σύμβουλος Περιεφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Αναπληρώνοντας τη φυσική οικογένεια στα πλαίσια του θεσμού της αναδοχής- Νεότερα δεδομένα»

18:00- 19:00 Συζήτηση

Συντονισμός: Παπαθεοφίλου Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργός- ΚΣΠΟ Πάτρας

Related posts

Love Story ετών 65 & τα μυστικά του: Ο γόης Κερκ Ντάγκλας 102 ετών & η 100 ετών σύζυγος του έκλεισαν 65 χρόνια γάμου (φώτο)

4press

Επιτυχημένος ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Λιμνοχωρίου – Παρών και ο Σπ. Μυλωνάς με στελέχη της παράταξής του -ΦΩΤΟ

4press

Το μήνυμα της Αντελίνας Βαρθακούρη στην Πατρινή Make up artist Άντζελα Πούλη

4press